Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Καμία ανοχή στα ναζιστικά τάγματα εφόδου 
που δολοφονούν μετανάστες.



Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταδικάζει την  δολοφονία του νεαρού εργάτη από δύο φασιστοειδή στη περιοχή των Πετραλώνων.
  
Στον κλάδο μας δεν θα αφήσουμε να περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο. 

 Στα εργοστάσια Έλληνες και μετανάστες, μαζί δουλεύουμε στην μηχανή, μαζί τρώμε την εκμετάλλευση με το κουτάλι,  όσο καθυστερούν τα αφεντικά να πληρώσουν το μισθό του μετανάστη εργάτη άλλο τόσο καθυστερούν και του Έλληνα, την ίδια μείωση στο μισθό με την επιχειρησιακή σύμβαση μας επιβάλουν, την ίδια εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία πρέπει να τους εμποδίσουμε ενωμένοι,  όπως εργαζόμαστε πάνω στις μηχανές Έλληνες και ξένοι εργάτες και παράγουμε το πλούτο για τα αφεντικά, έτσι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που ανήκει στην τάξη μας.

 Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κύκλο των ρατσιστικών επιθέσεων που εδώ και καιρό εξελίσσονται στις συνοικίες της Αθήνας. Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για την καλλιέργεια του ρατσισμού, την ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.  Η επιχείρηση «νόμος και τάξη» με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» δίνει κάλυψη και καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση φασιστικών ρατσιστικών συμμοριών. Η κρατική καταστολή και οι ρατσιστικές επιθέσεις αλληλοσυμπληρώνονται. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία μαζικά να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές. Να μην ανεχθούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο τον αγωνιζόμενο λαό.

Για την φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, την μετανάστευση, την ανεργία φταίνε τα αφεντικά, οι καπιταλιστές! Όχι οι εργάτες. Από τον μόχθο των εργατών ζούνε όλοι αυτοί. Τώρα που το σύστημά τους έχει κρίση θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας.

Τρώνε, πίνουν και γλεντάνε μέσα σε απίστευτα πλούτη που βγήκαν από τον δικό μας ιδρώτα. Εμείς που δουλεύουμε στα βάσανα και τα παράσιτα στη χλιδή!
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι! Αυτό το ταξικό σύνθημα  πρέπει να γίνει πράξη παντού, στα εργοστάσια ,τα βιβλιοδετεία,βαθυτυπία,ατελιέ του κλάδου .

Δεν φοβόμαστε τους φασίστες! Είναι δειλοί! 
Ενωμένοι εργάτες Έλληνες και μετανάστες είμαστε πιο δυνατοί! Οργανωμένα σε κάθε χώρο δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, την αστυνομική βία!
21/01/13