Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής Βιβλιοσυνεργατικής!


 2-12-2014

Είμαστε εδώ για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι της εταιρείας Βιβλιοσυνεργατική προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Κόσμου», θέλοντας για άλλη μία φορά να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Φτάνει, δεν πάει άλλο, ως εδώ.
Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι.

  Η συνεχιζόμενη απλήρωτη εργασία, η οποία έχει σωρεύσει οφειλούμενους μισθούς έως και 6 μηνών, έχει κάνει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με ενοίκια, με καθυστερούμενα δάνεια, με φροντιστήρια, με υποχρεώσεις να τρέχουν.
Από την άλλη μεγαλώνουν οι εργοδοτικές πιέσεις. Η Διοίκηση της εταιρείας τάζει ψίχουλα στους εργαζόμενους που δεν προχώρησαν σε επίσχεση. Τους ζητάει να πιάσουν δουλειά με αντάλλαγμα 300 ευρώ και αυτά όχι σε όλους, αλλά σε όσους θέλουν αυτοί.
Καλούμε αυτούς τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις εργοδοτικές πιέσεις και να συνταχθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν.

  Εμείς πιστεύουμε πως για την πορεία της εταιρείας και το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί μέτοχοι και οι επιλογές τους που έχουν οδηγήσει 94 οικογένειες στα όρια της εξαθλίωσης.
  Αυτοί πουλάνε πολιτισμό από τη μία και από την άλλη αφήνουν τους εργάτες απλήρωτους.
  Τα κέρδη που αποκόμισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έφτασαν στη φτώχεια και την ανέχεια και όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων όπως λένε ορισμένοι.    
  Είναι ειρωνεία οι χορτάτοι να μιλάνε στους πεινασμένους για την τέχνη και τον πολιτισμό.
 
Καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να σταθούν δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα.

Προχωράμε σε κινητοποίηση 
έξω από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κόσμου 
το Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014 στις 7 το απόγευμα.



Συγκέντρωση στην Ευελπίδων 
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί
στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.