Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου
Κλιμακώνουν των αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ 
με 48ωρη Απεργία


Τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου στις σημερινές στάσεις εργασίας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χαιρετίζει το Σωματείο Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε φανερό ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το κρίσιμο της κατάστασης και αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
«Έχουμε αποκτήσει την πεποίθηση ότι μόνο στους αγώνες βρίσκεται η λύση, γι’ αυτό και ό,τι έχουμε διαφυλάξει, ό,τι έχουμε κατακτήσει, προέκυψε μέσα από αυτόν το δρόμο. Ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Θέλουν τον εργαζόμενο, το λαϊκό κίνημα στη γωνία να περιμένει τη σφαγή του ή ακόμα χειρότερα να γίνεται χειροκροτητής της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά του και τη ζωή του στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου», σημειώνει το Σωματείο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΣ (146 υπέρ και 40 κατά) να εξουσιοδοτηθεί με ανοιχτή ημερομηνία για την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα κυριακάτικα φύλλα ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποίηση, με σκοπό να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να ανταποκριθούν άμεσα οι εταιρείες στις υποχρεώσεις που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας. 
19/06/15