Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όχι στη κατάργηση του 5θήμερου -8ωρου!



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΙΟΥΝΗΣ 2019
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες της εργοδοσίας σε διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου, να επιβάλουν την κατάργηση του 5θήμερου-8ωρου, από Δευτέρα - Παρασκευή.
Κάθε τέτοια ενέργεια είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, και οδηγούν σε μείωση στο μισθό.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχθούν καμία τέτοια αλλαγή στη σύμβαση, να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου και οργανωμένα να αντισταθούν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα απαιτούμενα πολιτικά συμπεράσματα και να αγωνιστούν να μην εφαρμοστούν στη πράξη, μέσα σε κάθε χώρο, οι ψηφισμένοι από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και άλλους πρόθυμους, αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι που είναι εργαλεία της εργοδοσίας για να τσακίσουν κάθε δικαίωμα μας έχει απομείνει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε εργασία με δικαιώματα και μισθούς , βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι την ανάπτυξη και την κερδοφορία του επιχειρηματία που μας εκμεταλλεύεται και πλουτίζει πάνω στις πλάτες των εργατών . Σήμερα χρειάζεται να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση η διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις για όλους , με βάση την ΣΣΕ του 2009, με ανάλογες ειδικότητες , θεσμικούς όρους. Να ανοίξουμε το δρόμο γι’ την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που οδηγεί την εργατική τάξη από το κακό στο χειρότερο.
Να  πούμε φτάνει πια και να περάσουμε οργανωμένα στην αντεπίθεση για να αποκτήσουμε όλα όσα ανήκουν στη τάξη που παράγει, τη δική μας τάξη.
Σήμερα αυτό ο δρόμος είναι ο μόνος ρεαλιστικός και εφικτός για τους εργαζόμενους, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας .
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου σε αυτό το δρόμο παλεύει και θα συνεχίσει , αυτό το δρόμο καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια να βαδίσει , να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας , 5θήμερο-8ωρο-40ωρο βήμα πίσω από αυτό.

Αγωνιστικά η Διοίκηση