Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Απόλυση στην εταιρεία Custom made.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11/12/2019
 Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση πρωτοπόρας εργαζόμενης και μέλους του Συνδικάτου από την εργοδοσία της επιχείρησης CustomMade στον Ασπρόπυργο. Η εργοδοσία κάλεσε τη συναδέλφισσα για να την ενημερώσει ότι θα απολυθεί λόγω μείωσης της παραγωγής στο εργοστάσιο, ενώ της είπε ότι θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις.
Η συναδέλφισσα, συμμετέχει, σε όλες τις δραστηριότητες του Συνδικάτου, στις απεργίες και παλεύει για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στο χώρο δουλειάς της, ζήτησε τη βοήθεια από το Συνδικάτο. Στη παρέμβασή μας στο χώρο δουλειάς της και στην εργοδοσία απαιτήσαμε να πάρουν πίσω την απόλυση, γιατί είναι εκδικητική και στοχευμένη λόγω της πρωτοπόρας δράσης της εργαζόμενης.

Η διεύθυνση της επιχείρησης προσπάθησε να εμποδίσει τα μέλη του ΔΣ λέγοντας ότι δεν έχουμε δικαιοδοσία να παρεμβαίνουμε σε τέτοια ζητήματα, δηλαδή δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τις απολύσεις! Έφτασε στο σημείο μάλιστα να καλέσει και την αστυνομία για να μας εμποδίσει!.

Κάτι που φυσικά δεν το πέτυχε η παρέμβαση στην εργοδοσία και η ενημέρωση των εργαζόμενων έγινε και ξεκαθαρίσαμε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια μας για να ανακληθεί η απόλυση.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει  την προσπάθεια της εργοδοσίας στη CustomMade να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους με τη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο. Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου έχει πάνω από 100 χρόνια ιστορία και πείρα για το πώς μπορεί η εργατική τάξη να αντιπαλέψει και την εργοδοσία αλλά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Δεν τρομοκρατούμαστε. Γνωρίζουμε ότι η ενότητα των εργαζόμενων μπορεί να συντρίψει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού – ταξικού κινήματος, και για αυτήν την ενότητα παλεύουμε κάθε μέρα, μέσα στους χώρους δουλειάς.
Το Συνδικάτο θα βρεθεί στο πλευρό της  συναδέλφισσας, και στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, με θέμα την άδικη απόλυση. Όπως κάνουμε και με κάθε συνάδελφο που ζητάει τη βοήθεια του Συνδικάτου για οποιοδήποτε θέμα. Οι εργαζόμενοι όμως πρέπει να σηκώσουν κεφάλι σε κάθε χώρο δουλειάς και να μην ανέχονται καμία απόλυση. Σε αυτή τη βάση χρειάζεται να δημιουργηθούν παντού Σωματειακές Επιτροπές, όπου θα παρεμβαίνουν για όλα τα ζητήματα στο κάθε χώρο. Αυτές οι μορφές οργάνωσης, που βασίζονται στην ενότητα των εργαζομένων, θα μπορέσουν να βάλουν πραγματικά εμπόδια στην εργοδοσία να δρα ανενόχλητη εφαρμόζοντας την υπάρχουσα αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σήμερα, και όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και θα ανοίξουν το δρόμο για κατακτήσεις, που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
Αγωνιστικά η Διοίκηση