Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

  Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο τού συναδέλφου οικοδόμου που έχασε τη ζωή του στα Οινόφυτα στο εργοτάξιο επέκτασης του εργοστασίου της επιχείρησης “Intertrade-softex”. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για το εργοδοτικό έγκλημα.

Οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας αλλά και συνολικά, βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις από την εντατικοποίηση και το κυνηγητό από την εργοδοσία για να παραδώσουμε γρήγορα τη παραγωγή. 

Τα εργατικά ατυχήματα και η επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας των επιχειρηματιών, των κυβερνήσεων και του κράτους τους.

Δεν είναι η κακιά στιγμή που ευθύνεται για το θάνατο του εργαζόμενου, αλλά η επιχειρηματική ανάγκη να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η επέκταση του εργοστασίου της “Intertrade” ώστε να μεταφερθεί η παραγωγή από την Αθήνα στα Οινόφυτα , καθώς και η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στο εργοτάξιο. 

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της κατασκευαστικής εταιρείας και της επιχείρησης  του κλάδου  Intertrade” που όχι μόνο δεν πήραν τα απαιτούμενα μέτρα αλλά και γιατί όταν τα συνδικάτα και το εργατικό κέντρο βρέθηκαν στο χώρο δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος να ενημερώσει.

Απαιτούμε από το ΣΕΠΕ και ΚΕΠΕΚ να προχωρήσουν  άμεσα στη διερεύνηση των πραγματικών αιτιών για το θάνατο του εργαζόμενου και την απόδοση ευθυνών χωρίς χρονοτριβές.

 

                                                     Αγωνιστικά η Διοίκηση