Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ UP-PRESS!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “UP-PRESS”!

29/7/2022

Συναδέλφισσες-οι

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης "Up-Press" που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 28 Ιούλη το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζόμενων, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο του συνδικάτου μας. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία, η εταιρία θα συνεχίσει, να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, ενώ το τμήμα παραγωγής το εξαγόρασε άλλη εταιρεία του κλάδου, η "Ink-Paper & Print", που θα προσλάβει όποιους εργαζόμενους θέλει και χρειάζεται, και που φυσικά μέσα σ’αυτούς δε θα περιλαμβάνεται ο πρόεδρος του συνδικάτου μας.

Καταρρίπτονται έτσι τα όσα παραμύθια έλεγε η εργοδοσία, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι, η συγχώνευση-εξαγορά είναι για το καλό τους, δεν πρόκειται να χάσει κανένας τη δουλειά του κ.α. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται, πως όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, ιδιαίτερα ο αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη, δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες, να απαλλάσσονται από τους ταξικούς συνδικαλιστές και έτσι να λύνονται τα χέρια τους, για να εντείνουν την επίθεση σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι κυβερνήσεις και εργοδοσία, αν νομίζουν πως θα μας τρομοκρατήσουν και θα απαλλαγούν από αγωνιστές συνδικαλιστές έτσι εύκολα.

Απαιτούμε απ' την εργοδοσία και των δύο επιχειρήσεων, να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να πάρει πίσω τις απολύσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως και όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Αγωνιστικά η Διοίκηση