Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην επιχείρηση "Μαλαματίνα" .

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail sindikato.tipou.xartou@gmail.com 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία του κλάδου μας , καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της κυβέρνησης, δεν δίστασαν να προχωρήσουν  σε συλλήψεις δυο συνδικαλιστών, του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και του Προέδρου της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων για την επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων συναδέλφων τους και την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Η εργοδοσία με την κυβέρνηση παραγγέλνουν και ο εισαγγελέας με την αστυνομία εκτελούν!

 Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι αγωνιζόμενοι συνδικαλιστές!

 Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις.

Πίσω από τον όρο «εξυγίανση» κρύβονται απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών. Η περίπτωση της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» είναι άλλο ένα παράδειγμα, μετά και τα «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ», πως η «ανάπτυξή» τους  και οι επενδύσεις τους, προϋποθέτουν χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και ένταση της εκμετάλλευσης. Στα επιχειρηματικά τους σχέδια , την ανάπτυξη τους και την καπιταλιστική «κανονικότητα», δεν χωράνε τα εργατικά δικαιώματα. Οι πρωτοπόροι εργάτες και οι συνδικαλιστές , όπως στο παράδειγμα της απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου μας, είναι καρφί στο μάτι των εργοδοτών και εμπόδια στα σχέδια των επιχειρηματιών να χτυπήσουν τα συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα και μισθούς.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ