Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15,6ος ορ.ΑΘΗΝΑ.Τηλ.210-5223756 FAX 210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Ο Δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών αφορά όλο το λαό

Με αφορμή την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών την Μ.Τρίτη – Μ.Τετάρτη, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση άτιμης προπαγάνδας με στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, ενάντια στους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους.
Προπαγάνδα που προσπαθεί να κρύψει ότι αυτή η πολιτική είναι που αύξησε τα εισιτήρια πάνω από 450% και 25% τις τελευταίες ημέρες, καθιστώντας απαγορευτικό για τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, να μεταφερθούν στους τόπους καταγωγής τους, στα νησιά κάνει απαγορευτικές τις διακοπές τους.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις, η ίδια πολιτική που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, αυξάνει την φτώχια την εξαθλίωση. Κυβέρνηση, τα κόμματα που τη στηρίζουν, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, απαιτούν να ζούμε και να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για να κερδοσκοπούν ισοπεδώνοντας τη ζωή μας.
Οι ναυτεργάτες υπερασπίζοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους και συνολικά του λαού, αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Παλεύουν ενάντια στη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, που σε ότι αφορά τους ναυτεργάτες, περνάει μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτη και τη μεταφορά του στον ΕΟΠΥΥ. Αγωνίζονται για αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν ιατροφαρμακευτική προστασία για όλους τους εργαζόμενους. Παλεύουν, για να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες, να ταξιδεύουν με πλοία σύγχρονα, ασφαλή, 365 μέρες το χρόνο, με φτηνά εισιτήρια και με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, συνδικαλιστική εκπροσώπηση και θα είναι σε θέση να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.
Συνάδελφοι την ώρα που δίνετε τον ηρωικό και ταξικό αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων  βρισκόμαστε  και εμείς έξω και μέσα από τις πύλες των εργοστασίων του κλάδου μας ανατρέποντας τη βίαιη επίθεση εργοδοτών για την κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων. Είναι κοινό μας καθήκον και δικαίωμα η ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος συνολικά. Εάν χρειαστεί θα είμαστε και εμείς δίπλα σας στους καταπέλτες των πλοίων, το ίδιο και εσείς στις πύλες των εργοστασίων.  Το πραγματικό δίλλημα είναι ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ