Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ελεύθερες απολύσεις ζήτησε η εργοδοσία 

της εταιρίας «Διονυσοπούλου Αικατερίνη ΜΟΝ ΕΠΕ»


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4-12-2013 η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Περιστερίου σχετικά με την απόλυση των δύο εργαζόμενων στην εταιρεία «Διονυσοπούλου Αικατερίνη ΜΟΝ ΕΠΕ» η οποία εργοδότης προσήλθε στη συνάντηση με το βασικό αίτημα ότι θέλει να έχει το ελεύθερο να κάνει απολύσεις όπως και όποτε θέλει χωρίς κανένα εμπόδιο!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδείχθηκε με στοιχεία ότι η εταιρεία προχώρησε καταχρηστικά και στις δύο απολύσεις όπως επίσης εντοπίστηκαν αρκετές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η επιθεώρηση εργασίας για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να υποχρεώσει εργοδότη να πάρει πίσω απολύσεις. Αυτό άλλωστε, δείχνει τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων όταν συνεχώς περιορίζουν τις αρμοδιότητες ακόμα και των θεσμών που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.


Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω και μαζί με το σωματείο τους θα διεκδικήσουν όλα τα νόμιμα και δίκαια αιτήματά τους.
07/12/13