Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα 

στο εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.


Τα εργατικά ατυχήματα εξακολουθούν να συνεχίζονται στην εταιρία Μόρνος Α.Ε.. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων  εργοστασίου ΑΠΚΟ Μόρνος, συνέβη νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 19:00μ,μ,.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνάδελφος Παυλιώτης Νικόλαος (συντηρητής βάρδιας), μετά από εντολή του τεχνικού διευθυντή- τεχνικού ασφαλείας, προσπάθησε να αλλάξει μαχαίρια μόνος του στο μύλο RAPID/1 που βρίσκεται σε υπόγειο του εργοστασίου.
Τραυματίστηκε σοβαρά με ακρωτηριασμό δακτύλου, ο συνάδελφος μεταφέρθηκε έκτακτα στο γενικό νοσοκομείο Λιβαδειάς από εργάτη της παραγωγής, το δε δάκτυλο βρέθηκε μετά και το πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αδύνατο να συγκολληθεί.
Η διοίκηση της εταιρίας έχει σοβαρές ευθύνες λόγο της εντατικοποίησης των εργασιών, καθώς επίσης και για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιου είδους ατυχήματα.
Το ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο Παυλιώτη Νικόλαο και είμαστε δίπλα στο Σωματείο των εργατοϋπαλλήλων  εργοστασίου ΑΠΚΟ Μόρνος που καταγγέλλει και απαιτεί από την διοίκηση της εταιρίας να εφαρμόσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
12/02/14