Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση 
 του Σωματείου Λιθογράφων,
την Κυριακή 8 Φλεβάρη στις 10:00π.μ.
(Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος, κάτω από τα γραφεία του Σωματείου)

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι:

Κλείσαμε τρία χρόνια από την εκλογή της προηγούμενης Διοίκησης στο Σωματείο και ήρθε η ώρα να κάνουμε απολογισμό δράσης και να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τρία χρόνια τώρα αντιμετωπίσαμε την εργοδοτική επιθετικότητα, τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν οι διάφορες κυβερνήσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα καταργήθηκε με νόμο η Συλλογική Σύμβαση με σοβαρές συνέπειες στις αποδοχές των συναδέλφων, φορτωθήκαν στις πλάτες μας νέοι φόροι και χαράτσια, που εξανέμισαν το μισθό μας.
Το Σωματείο, οι επιτροπές και εκατοντάδες συνάδελφοι δώσαμε μάχη σε μία σειρά χώρους προσπαθώντας να βάλουμε εμπόδια σε αυτό τον αντεργατικό κατήφορο. Αλλού είχαμε νίκες, αλλού τους καθυστερήσαμε και αλλού είχαμε υποχώρηση, το σίγουρο όμως είναι πως το παλέψαμε, χωρίς να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας.

Τώρα καλούμαστε να εκτιμήσουμε τη δουλειά του Σωματείου και να σχεδιάσουμε τη δράση του για το επόμενο διάστημα, παίρνοντας υπ όψη ότι τίποτα θετικό δε μπορούμε να περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση. Αυτοί τα μόνα θετικά μέτρα που εξαγγέλλουν, αφορούν την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και μόνο. Δε μιλάνε πουθενά για ανάκτηση των απωλειών από την κρίση. Δε λένε τίποτα για επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, για το επίδομα γάμου που κόπηκε, για τις τριετίες που έχουν παγώσει, για αυτούς που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Δε λένε τίποτα για κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας. Όλα αυτά που επιβάλουν νόμιμα οι εργοδότες του κλάδου μας, τα ονομάζουν, υγιή επιχειρηματικότητα. Δε λένε τίποτα για τους απολυμένους του κλάδου που ζούνε με ένα επίδομα και αυτό για λίγο.


Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα!
Μπορούμε να πιέσουμε για υπογραφή νέας ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας επαναφέροντας τους όρους της τελευταίας ΣΣΕ του 2009 και επιβάλλοντας την εφαρμογή της σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς.
Είναι ανάγκη όλοι να οργανωθούμε στο Σωματείο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί η δύναμή μας είναι μόνο στη συλλογική δράση. Να μη μείνει συνάδελφος που δεν είναι συνδικαλισμένος, που δε γνωρίζει τα δικαιώματά του και δεν παλεύει για αυτά.