Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

            

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τις εξελίξεις στα Πρακτορεία.

Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση και να υπενθυμίσουμε τις θέσεις μας με αφορμή τις εξελίξεις.
Παρ’ όλο που έχουμε ζητήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των πρακτορείων προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τη μετακίνησή τους στις εγκαταστάσεις της «Ίρις Εκτυπωτική», αυτό δεν έχει γίνει δυνατό με αποκλειστική ευθύνη τους.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η μετακίνηση των πρακτορείων, ή μέρους αυτών, προετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς. Διαμορφώνονται οι κατάλληλοι χώροι και είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί. Αυτή η κίνηση είναι μέρος ενός σχεδιασμού που προβλέπει γενικότερες αλλαγές.
Οτιδήποτε κάνουν οι εργοδότες, σκοπό έχει την δημιουργία ή διαφύλαξη των κερδών με παράλληλη μείωση του κόστους. Κόστος όμως για αυτούς είναι οι μισθοί και τα δικαιώματά μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η «Ευρώπη» έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και απαιτεί 1 εκατομμύριο € γιατί, όπως ισχυρίζονται, γινόταν λάθος στον τρόπο παρακράτησης της ασφαλιστικής εισφοράς. Και η μετακίνηση των πρακτορείων εκεί αποσκοπεί. Μας ανησυχεί η σιγή από τη μεριά της εργοδοσίας, αλλά τους διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή που θα θίγει και στο ελάχιστο τα δικαιώματά μας. Δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς ή να επιλέξουμε το μικρότερο κακό.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, φρόντισαν να εφοδιάσουν το Κεφάλαιο με το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο που να εξυπηρετεί τους σκοπούς του. Και η νέα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να το αλλάξει αυτό. Δεν ξεχνάμε ότι οι εργοδότες μας έχουν κάνει ευρεία χρήση αυτού του οπλοστασίου στις άλλες επιχειρήσεις τους. Έχουν επιβάλλει μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, μαζικές απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ μεγάλο μέρος της δουλειάς το έχουν αναλάβει εργολάβοι. Θα ήθελαν πολύ όλα αυτά να τα επιβάλλουν και στα πρακτορεία.

Εμείς έχουμε διαφυλάξει σχεδόν στο σύνολό τους τα δικαιώματά μας, λόγω της αγωνιστικής στάσης και της αποφασιστικότητάς μας. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε άμεσα, όταν χρειαστεί για να αποτρέψουμε τις δυσμενείς αλλαγές, να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και την άμεση επιστροφή του μέρους των μισθών που αυθαίρετα «έκοψε» η ΕΥΡΩΠΗ.
Το Δ.Σ. θα ανακοινώσει άμεσα ημερομηνία για έκτακτη Γ.Σ. όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα και θα αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης.


Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2015