Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και τεχνικών στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τις μειώσεις μισθών στον ALPHA, οι οποίες εντάσσονται στην γενικότερη, ολομέτωπη και συντονισμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει η μεγαλοεργοδοσία εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.


        Ο κλάδος μας όπως και των ΜΜΕ είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός τα τελευταία χρόνια, την περίοδο της κρίσης, που δείχνει με ποιο τρόπο εννοούν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους υπηρέτες την διαχείριση της, και την ανάπτυξη.
Μέσα σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού η θέση των μονοπωλίων ισχυροποιείται και των εργαζομένων χειροτερεύει. Οι μειώσεις μισθών προχωράνε συστηματικά και με πολλούς τρόπους, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύονται. Αυξάνονται οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από εταιρείες παροχής υπηρεσιών, δηλαδή δουλεμπορικές. Η ανασφάλεια και η εργοδοτική τρομοκρατία αυξάνουν και οι απολύσεις έρχονται να κλείσουν το κύκλο της πιο σφοδρής σε ένταση επίθεσης για χιλιάδες εργαζόμενους.

        Γι ‘αυτό και σήμερα ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα πρέπει, όσο δεν είναι αργά, να βγάλει το δικό του συμπέρασμα για τους λόγους που έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού στην ανέχεια και στην καλλιέργεια αυταπατών, στην οπισθοχώρηση των δίκαιων αιτημάτων μας, και τελικά στην εκμετάλλευση της ίδιας μας της ζωής από εκείνους, που την ίδια στιγμή μας ζητούν να τους στηρίξουμε στην διαπραγμάτευση, για το πώς θα μας «ελαφρύνουν» από τα περιττά βάρη των εργατικών μας δικαιωμάτων.
        Γι αυτό και μπροστά στην νέα αντεργατική επίθεση που ήδη εξελίσσετε, με την  πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ των συμμάχων τους ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΑΜΙ και λοιπών «συγγενών», την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και συνολικά των καπιταλιστικών δυνάμεων που διαμορφώνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό βήμα διεκδίκησης με ρήξη, πάλη και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε! Στην αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζόμενων. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

        Να μην αναμένει ο λαός από διαχειριστές να των «νοικοκυρέψουν» που οι ίδιοι χτες, σήμερα, αλλά και αύριο θα συνεχίζουν να τον «νοικοκυρεύουν» εν ερήμην τους και με την ψήφο τους. Απαντάμε στης προκλήσεις τους, πως μάταια πασχίζουν. Οι απειλές τους δεν μπορούν να κρύψουν το δικό τους φόβο και τρόμο, μήπως οι εργαζόμενοι καταλάβουν ποιοι είναι οι δικοί τους εχθροί και ποιοι οι πραγματικοί τους φίλοι. Οι εργαζόμενοι τώρα έχουν περισσότερη πείρα. Δεν πρέπει να ελπίζουν ούτε στους σημερινούς, που σαν χθεσινοί σωτήρες ξεγέλασαν και εξαπάτησαν το λαό με τις δήθεν αριστερές τους υποσχέσεις, να μην αφήσουν άλλο χρόνο να περάσει. Διαχειριστές διαλέγουν και δοκιμάζουν δεκαετίες τώρα. Αποδεικνύονται όμως ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Η κάθε κυβέρνηση αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη. Είδη ετοιμάζουν το καθεστώς δουλειάς χωρίς δικαιώματα, φτώχειας και εξαθλίωσης χωρίς παροχές υγείας, δυνατότητες σπουδών, κάλυψης άλλων κοινωνικών αναγκών, με ένταση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Κανείς δεν γλιτώνει από τη σφοδρότατη επίθεση. Τα μέτρα που προωθούνται αυτές τις μέρες δεν δικαιολογούν αυταπάτες.

Αν λοιπόν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θέλουν να βάλουν τέρμα στα βάσανά τους μια επιλογή έχουν. Ο αγώνας τους να στραφεί ενάντια σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν και υπηρετούν αυτό το σύστημα, που ενισχύει τα μονοπώλια και συνθλίβει το λαό. Να οικοδομήσουν και να ενισχύσουν τη δική τους συμμαχία. Την Λαϊκή Συμμαχία. Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος.

·        Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα
·        Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας
·        Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι παντού, να συμβάλλουν για να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, εργατική απάντηση για:

·        Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων
·        Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.
·        Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ