Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εκδήλωση αλληλεγγύης από εργάτες για εργάτες και μικρά παιδιά
Κατάμεστη η αίθουσα από συνάδελφους με τα παιδιά τους 







Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη η εκδήλωση για τα παιδιά που διοργάνωσαν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το Κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».
Σε εξέλιξη η θεατρική παράσταση…
Η εκδήλωση που γίνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης, από εργάτες για εργάτες και μικρά παιδιά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
…και με τη συμμετοχή των παιδιών...
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε παιδική θεατρική παράσταση, από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ με θέμα: «Η ιστορία του αλόγου και της λεύκας». Στο τέλος της παράστασης, δόθηκαν δώρο στα παιδιά, μια σχολική τσάντα με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Πρ. Ομοσπονδίας Παν. Κατάρας
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, απευθυνόμενος στους συναδέλφους μετέφερε πέρα από το μήνυμα αλληλεγγύης που είναι απαραίτητο, και το μήνυμα πως δεν πρέπει να επικρατήσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός στους εργάτες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Κανένας δεν πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στη "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτή όταν έρθει, θα πατάει πάνω σε τσακισμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θα είναι ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο με εργασιακές σχέσεις λάστιχο».
Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την απαγόρευση της απεργίας και τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα προς τους εργοδότες που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Και δώρα με σχολικές τσάντες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε πως υπάρχει και άλλος δρόμος για την εργατική τάξη, «ώστε να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Όταν οι εργάτες είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να βάλουμε τα θεμέλια για αγώνες επιθετικούς που θα διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των καπιταλιστών».
Το επόμενο ραντεβού του κλάδου δόθηκε την Πέμπτη 6/10/16 στις 18:30 στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο των κλαδικών συνδικάτων της βιομηχανίας για τις ΣΣΕ.