Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δίμηνο δράσης Οκτώβρης – Νοέμβρης
με επίκεντρο τα ζητήματα της ανεργίας

Περίοδος δράσης και πρωτοβουλιών με επίκεντρο τα ζητήματα της ανεργίας, σε συνδυασμό με τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, θα είναι το δίμηνο Οκτώβρη - Νοέμβρη για τα ταξικά συνδικάτα, με βάση τα όσα καθορίστηκαν σε πλατιά σύσκεψη Σωματείων, Επιτροπών Ανέργων και Λαϊκών Επιτροπών, που έγινε, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτέμβρη, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» στην Αθήνα.
Σε αυτή την κατεύθυνση τα σωματεία αναλαμβάνουν την ευθύνη στο χώρο τους να σχεδιάσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς και πλατείες, σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και όπου αλλού μπορεί να εκφραστεί η αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στη στήριξη των κινητοποιήσεων σε χώρους που αγωνίζονται για τη δουλειά και το μεροκάματο, όπως στο «Athens Ledra», στη «Μαρινόπουλος» και αλλού. Καθώς και στο χώρο της Υγείας, όπου η κατάσταση είναι τραγική. Παράλληλα, τα σωματεία παραμένουν σε ετοιμότητα να απαντήσουν με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα στην επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε νέα παροχή για την εργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Όλη αυτή η δραστηριότητα, που θα εμπλουτιστεί από τα σωματεία και θα συντονίζεται κατά κλάδο και τοπικά, θα κλιμακωθεί με παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, των Συνδικάτων και των Επιτροπών Ανέργων στα τέλη Νοέμβρη, ενώ φιλοδοξεί να συμβάλει και στην προετοιμασία των σωματείων για απεργία, με αιχμή τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση και το πλαίσιο πάλης που συνυπογράφουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη πήραν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Εργατοϋπαλλήλων σε Τουρισμό - Ξενοδοχεία - Επισιτισμό Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων, Προσωπικού στα Πρακτορεία Τύπου, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.
Ανάδειξη της ουσίας και των πραγματικών αιτιών
  
Την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη έκανε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου και Χάρτου, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις συνδικαλιστών και εκπροσώπων από τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές ανέργων. Μεταξύ άλλων, σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος. Αναφέρθηκαν στην κατάσταση και στα προβλήματα των ανέργων στις περιοχές τους και μετέφεραν τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος.
Πατήστε εδώ: για την εισηγητική ομιλία σε κείμενο (Video και Φώτογραφίες) απο την Συσκεψη