Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαζική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα 18/05


Μαζική λαϊκή απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο έδωσαν χιλιάδες διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ.
Αφού συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, δυναμικά πορεύτηκαν ως το Σύνταγμα διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή με σύνθημα «εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Το σύνολο των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ακύρωσαν στην πράξη τους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως ο λαός συναινεί, δείχνει «κατανόηση» και αποδέχεται να γίνεται η ζωή του κόλαση για την «ανάπτυξη», τις «επενδύσεις», τη ρύθμιση του χρέους.
Στο Σύνταγμα, για μια ακόμη φορά επιχειρήθηκε να στηθεί το γνωστό σκηνικό με προβοκατόρικες ενέργειες, προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση. Ωστόσο, και παρά τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία που ουσιαστικά στράφηκαν ενάντια στην κινητοποίηση, η αποφασιστικότητα των μπλοκ του ΠΑΜΕ δεν το επέτρεψε καθώς οι διαδηλωτές παρέμειναν συντεταγμένοι, διαδηλώνοντας μαζικά.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συνεχίσουν από αύριο κιόλας τον αγώνα, παίρνοντας θέση μάχης καθημερινά απέναντι στις εκφράσεις και τις συνέπειες της πολιτικής που είναι κομμένη και ραμμένη στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Μέχρι να γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα που ακούστηκε και στο συλλαλητήριο: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».