Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
e-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

Ανακοίνωση

Με τη στήριξη των συναδέλφων του κλάδου,
προχωράμε στην οργάνωση των αγώνων που έρχονται.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η νέα Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου που ξεκίνησαν στις 26/2 και ολοκληρώθηκαν στις 13/03/18. Τις ημέρες από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση μέχρι και το πέρας των εκλογών δόθηκε μία μάχη όπως αρμόζει σε ένα ταξικό Συνδικάτο. Δεκάδες συνάδελφοι από κάθε χώρο δουλειάς δούλεψαν για την καλύτερη συμμετοχή και την εγγραφή στο Συνδικάτο των νέων Συναδέλφων που έχουν πιάσει δουλειά στον κλάδο. Οι υποψήφιοι, οι Σωματειακές επιτροπές αλλά και άλλοι πρωτοπόροι εργάτες απέδειξαν ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δικαίως χαίρουν της εμπιστοσύνης των εργατών.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που τόλμησαν να κάνουν το βήμα σε χώρους που η εργοδοσία προσπάθησε να βάλει εμπόδια απαγορεύοντας την είσοδο ή δημιουργώντας άλλα προβλήματα. Αυτούς που ξεπέρασαν το φόβο και την προπαγάνδα για «αναποτελεσματικότητα των αγώνων» και στήριξαν την οργανωμένη δράση των εργατών.

Στο Συνδικάτο σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία ψήφισαν 1094 εργάτες. Μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία στο Συνδικάτο και στους χώρους δουλειάς ο κλάδος επέλεξε τους εκπροσώπους του στη Διοίκηση για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και αντιπροσώπους για τα συνέδρια της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας. Με βάση την παραπάνω συμμετοχή εκλέχτηκαν 22 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία και 14 για το ΕΚΑ. Είναι ιδιαίτερα θετική η συμμετοχή νέων συναδέλφων που έφτασε στο 30% των ψηφισάντων, καθώς και η συμμετοχή γυναικών και μεταναστών.

Εργάτη δείξε τη δύναμή σου, αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου!

Η επανεκλογή στη Διοίκηση του Συνδικάτου των δυνάμεων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, μας φορτίζει με ιδιαίτερη ευθύνη να βρεθούμε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Η νέα Διοίκηση του Συνδικάτου μαζί με τα μέλη του σε κάθε χώρο δουλειάς, έχουμε πολύ δρόμο να διαβούμε, για την πάλη προς την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.  Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, 
όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!

Το Συνδικάτο έχει καθήκον και πρέπει να καταπιαστεί με ζητήματα και έξω από το χώρο δουλειάς που απασχολούν τους συναδέλφους, όπως οι κατασχέσεις σπιτιών, οι διακοπές ρεύματος ή θέματα στην παιδεία και την υγεία της λαϊκής οικογένειας. Με αποφασιστικότητα και όπλο μας την αλληλεγγύη, συνεχίζουμε την πλούσια δράση για τα παιδιά των συναδέλφων, για τη στήριξη των ανέργων, για την πολιτιστική παρέμβαση στον κλάδο.

Οι εξελίξεις όμως μας επιβάλουν να προετοιμαζόμαστε και για πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως θα ήταν το ενδεχόμενο πολέμου που φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά. Με την περεταίρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι εργάτες καλούμαστε να πάρουμε θέση ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν «κρέας για τα κανόνια τους», ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης πολυεθνικής εταιρίας των πετρελαίων. Έχουμε χρέος απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας, να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ ότι τον παραλάβαμε, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους.

Οργάνωση παντού, να έρθουν τα πάνω κάτω!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Κυβέρνηση και τους Εργοδότες. Να σταματήσει η υποχώρηση στα δικαιώματά μας και να περάσουμε σε έναν επιθετικό αγώνα, όπως αρμόζει στην εργατική τάξη. Κάθε εργοστάσιο και κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει ένα κάστρο αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής και όλοι μαζί από κοινού να παλέψουμε για να περάσει ο κλάδος στην αντεπίθεση!
30/03/18
Αγωνιστικά η Διοίκηση