Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

  Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

 Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων


 Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για 8η συνεχή χρονιά το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου μαζί με την Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, συμμετείχαν συνάδελφοι από 32 χώρους δουλειάς και αρκετοί άνεργοι του κλάδου. Την Κυριακή 16/09 στον κινηματογράφο Αλκυονίς συναντήθηκαν συνάδελφοι από όλο τον κλάδο με τις οικογένειές τους σε ένα ζεστό συναδελφικό κλίμα. Εκεί παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "η μαύρη πεταλούδα" από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο γραμματέας του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Φωτόπουλος Θανάσης, καλωσόρισε τους συναδέλφους και τα παιδιά τους αναδεικνύοντας τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια στο χώρο δουλειάς, αλλά και έξω από τα εργοστάσια. Εκεί που οι γονείς καλούνται να σηκώσουν τα δυσβάσταχτα βάρη της εκπαίδευσης. Ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τις Συλλογικές Συμβάσει Εργασίας και για την ανάγκη συσπείρωσης με το αίτημα Συμβάσεις υποχρεωτικές για όλο τον κλάδο, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.


Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα της κυβέρνησης για υποταγή στην δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που μόνο δίκαιη δεν είναι για τους εργαζόμενους. Ξεκαθάρισε πως τα Συνδικάτα του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης. Ότι δεν αξίζει αυτός ο βούρκος και η χαμοζωή, στους παραγωγούς του πλούτου, που είναι οι εργαζόμενοι. Μας αξίζουν τα πάντα και θα μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε όπως δικαιούμαστε, αρκεί να πάρουμε και εμείς τα δικά μας μέτρα. 

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά σχολικές τσάντες με κάποια από τα απαραίτητα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ως ελάχιστο δείγμα ταξικής αλληλεγγύης

16/09/18