Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όχι άλλες θυσίες για την εργοδοσία.




Μετά την εξόρμηση - παρέμβαση του Συνδικάτου  την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση της εταιρείας «ΛΥΧΝΙΑ ΑΕ» πήρε πίσω την απόφασή της να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε 7ωρο- 6ήμερο ώστε να μπορεί να τους φέρνει για δουλειά και το Σάββατο. Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και μαζί με το Συνδικάτο να βάλουν εμπόδια στις προσπάθειες της εργοδοσίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι – ισσες
Το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. για την απόφασή της να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε 6 ήμερες ώστε να μπορεί να τους φέρνει για δουλειά και το Σάββατο.
Οι εργαζόμενοι στην Λυχνία Α.Ε. έχουν εμπειρία για το πως η διοίκηση της εταιρείας από την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των λιθογράφων και μετά έχει εκμεταλλευτεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο έχουν εφοδιάσει την εργοδοσία τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες για να καταργήσει μια σειρά θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων και να κάνει μειώσεις στους μισθούς.
Επίσης έχουν εμπειρία ότι η εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που επικαλείται μειωμένη παραγωγικότητα και ανάγκη για ευελιξία για να περάσει μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της, σε βάρος των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία όπως και όλοι οι συνάδελφοι στον κλάδο πρέπει να σκεφτούν και να καταλάβουν ότι καμία θυσία που μας καλεί η εργοδοσία να κάνουμε δεν έχει να κάνει με το συμφέρον μας. Οι θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι στη Λυχνία στην αρχή της κρίσης για γενναία μείωση του μισθού τους μέσω της ένωσης προσώπων, υποτίθεται έγιναν για να κρατηθεί η επιχείρηση ζωντανή. Σήμερα καλούνται να ξανακάνουν θυσίες με το καθεστώς 6ήμερης υποχρεωτικής εργασίας για να διατηρηθεί η αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης.
Αρκετά βάλατε πλάτη για την εργοδοσία!
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι μόνο η 6μερη εργασία ή οι μειωμένοι μισθοί αιτίες για να πείτε δεν πάει άλλο. Έχουν καταστρατηγηθεί τελείως οι οδηγίες που προβλέπονταν από τη προηγούμενη κλαδική σύμβαση για τις συνθέσεις των μηχανών. Εκτυπωτικές και βιβλιοδετικές μηχανές δουλεύουν χωρίς βοηθούς, είτε υπάρχει 1 βοηθός για 2 μηχανές, είτε 1 μάστορας στο βιβλιοδετείο κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις και μετά δουλεύουν τις μηχανές ανειδίκευτοι μέχρι κ πρακτικάριοι φοιτητές! Αυτήν η εντατικοποίηση της εργασίας οδηγεί σε ταχεία αποδυνάμωση του ανθρώπινου οργανισμού, με συνέπεια να βλέπετε πολύ πιο γρήγορα ασθένειες όπως οι πόνοι στη μέση, οι τενοντίτιδες και πολλά ακόμα. Ακόμη, η επαίσχυντη επέκταση του ωραρίου κατά 30λεπτών, πρέπει κάποτε να σταματήσει.
Συνάδελφοι στο πλάι σας πάντα θα είναι το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου, που έχει πείρα από ταξικούς αγώνες, από την οργάνωση τους, και μπορείτε να το αξιοποιήσετε ανά πάσα στιγμή. Μόνο η μαζική πάλη των εργατών θα εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους εργασίας. Όσο κοιτάτε ο καθένας να βελτιώσει ατομικά τη θέση του, η εργοδοσία μπορεί να σας μεταχειρίζεται όπως θέλει. Πρέπει ν’ απομονώσετε τους καλοθελητές της εργοδοσίας που της «σφυρίζουν» ότι γίνεται, και διαιρούν τους εργαζομένους. Υπάρχουν πολλοί τίμιοι εργαζόμενοι που θέλουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια, και αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. Το δίκιο σας όμως συνάδελφοι δεν πρόκειται να το βρείτε, αν δεν το πάρετε απόφαση να οργανωθείτε, για όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν. Είτε αφορά το οικονομικό, είτε την 40ωρη-5μερη εργασία, είτε την επαρκής σύνθεση των μηχανών.
                                                                                                                                                          10/12/18
Αγωνιστικά η Διοίκηση