Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ενοικιαζόμενη εργασία!




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σε λίγες ημέρες οι συνάδελφοί μας που απασχολούνται στην εταιρία Αφοί Βλάχου ως ενοικιαζόμενοι εργάτες, θα βρεθούν για μία ακόμα φορά μπροστά στην ανασφάλεια της ανανέωσης σύμβασης. Εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας βρίσκονται «αιχμάλωτοι» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αρκετοί από αυτούς για 2.5 χρόνια. Πέρα από τις μεγάλες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν με τους μόνιμους εργάτες της εταιρίας που πληρώνονται με βάση τις κλαδικές ΣΣΕ, ας αναλογιστούμε πως θα κάνουν γιορτές οι συνάδελφοι τη στιγμή που δεν γνωρίζουν αν την επόμενη χρονιά θα έχουν δουλειά ή όχι.
Μάλιστα το 2019 θα είναι κρίσιμη χρονιά για αρκετούς από τους συναδέλφους που συμπληρώνουν τρία χρόνια απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη ως ενοικιαζόμενοι εργάτες. Αυτό γιατί τα τρία χρόνια είναι το μέγιστο όριο συνεχόμενης «ενοικίασης» στην ίδια εταιρία. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπειτα ή θα μονιμοποιηθούν από την Αφοί Βλάχου ή θα μείνουν άνεργοι, έστω και για ένα διάστημα.

Οι εργάτες δεν είναι αντικείμενα για να νοικιάζονται!

Είναι ανάγκη να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα από όλο το προσωπικό ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων. Συναδέλφων που απασχολούνται σε διάφορα τμήματα της παραγωγής και των γραφείων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας που δε θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν χωρίς αυτούς.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρίας να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων όσων εργάζονται στην Αφοί Βλάχου. Εκτιμάμε πως η ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος, είναι απείρως σημαντικότερη για μία εταιρία που αναπτύσσεται από μία σειρά αλλαγές σε εξοπλισμό, διαδικασίες και πιστοποιήσεις. Άλλωστε η όποια ανάπτυξη της εταιρίας είναι αποτέλεσμα της συμβολής και αυτών των εργαζομένων με τη δουλειά τους και η μονιμοποίησή τους θα είναι η ελάχιστη δυνατή αποζημίωση.