Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση ΜΕΓΑ!




     Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

16/9/2019

Συνάδελφοι στην εταιρία ΜΕΓΑ Α.Ε

Την Παρασκευή 13/09/2019 στο χώρο της αποθήκης, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα ο συνάδελφος, οικογενειάρχης με δύο μικρά παιδιά, να χρειαστεί να εγχειριστεί και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Το ΔΣ του Συνδικάτου βρέθηκε δίπλα στο συνάδελφο από τη πρώτη στιγμή ,του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε τον ίδιον και την οικογένειά του .

Συνάδελφοι τα ατυχήματα που συμβαίνουν, δεν οφείλονται απλά στην απροσεξία και την «κακιά στιγμή», όπως βολεύει κάποιους να λένε. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας για περισσότερη παραγωγή σε λιγότερο χρόνο.
Το «φιλεργατικό» προφίλ της εταιρείας, συνήθως συνοδεύεται και με ένα μηχανισμό πρόθυμων καλοπληρωμένων στελεχών που θα μπούνε μπροστά για να κρύψουν , όποτε μπορούν τ’ ατυχήματα κάτω από το χαλί και το χειρότερο να φορτώνουν την ευθύνη για τα εργοδοτικά «εγκλήματα» στους εργάτες.
 Σε αυτή τη κατάσταση συνυπεύθυνο είναι και το αστικό κράτος που όταν ένας εργαζόμενος χτυπάει στη δουλειά τον καλεί να πηγαινοέρθει αλλεπάλληλες φορές σε ΙΚΑ, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για να αποδείξει ότι χτύπησε και να πληρωθεί από το ΙΚΑ.
Απαιτούμε :
Aπό την Επιθεώρηση να κάνει έλεγχο στην εταιρεία παρουσία του Συνδικάτου, όπως έχουμε δικαίωμα.  
Από τη διοίκηση της επιχείρησης άμεσα σε συνάντηση για να μας ενημερώσει για το ατύχημα .


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες.
Η υγεία και η ασφάλεια μας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης!
Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο καθένας να υπερασπιστεί την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας του. Να γίνει αντικείμενο συζήτησης και οργάνωσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνει απαίτηση από την εργοδοσία και τους  διάφορους παρατρεχάμενους που καλούνται να υλοποιήσουνε το βρώμικο ρόλο της εντατικοποίησης.
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που το έχει ανάγκη, το ίδιο θα κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κανένας νόμος, καμιά υπηρεσία του κράτους, δεν θα έρθει σαν σωτήρας για να αλλάξει την κατάσταση, με την εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες. Πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, οι ίδιοι να διεκδικήσετε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στο πλάι σας πάντα θα είναι το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου, που έχει πείρα από ταξικούς αγώνες, από την οργάνωση τους, και μπορείτε να το συμβουλευτείτε για όποιο ζήτημα έχετε. Το συνδικάτο είναι όπλο στα χέρια των εργατών που πρέπει να το αξιοποιούν, να το μαζικοποιήσουν, για να αντιπαραθέτουμε συντεταγμένα με την εργοδοσία. Μόνο η μαζική πάλη των εργατών θα εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους εργασίας, να πάμε για δουλειά υγιείς, και έτσι να γυρίζουμε πίσω στις οικογένειες μας. 



Αγωνιστικά η Διοίκηση