Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις των δυνάμεων που πλειοψηφούν στη ΓΣΕΕ κατά τη διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου-“παρωδία” που έγινε σήμερα Τρίτη 25-2-2020 σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες πλειοψηφούν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να στήσουν ένα συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εργοδοσίας, ένα συνέδριο που όχι μόνο δεν εξέφρασε τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζόμενων της χώρας αλλά αντίθετα κατέληξε σε ρεσιτάλ εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Αυτές οι παρατάξεις:
- αφού έστησαν έναν τεράστιο και πανάκριβο προπαγανδιστικό μηχανισμό με διαφημίσεις και σποτάκια, για να πείσουν ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους
- αφού “τα βρήκαν” με την κυβέρνηση για να τους παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου
- αφού έστειλαν τους αντιπροσώπους των ταξικών δυνάμεων από την επαρχία σε ένα ξενοδοχείο χιλιόμετρα μακριά (στην Καισαριανή) για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μπλεχτούν στα πόδια τους όταν θα “μαγειρεύουν” τα του συνεδρίου
- αφού απέκλεισαν τους αντιπροσώπους των συνταξιούχων του ΙΚΑ γιατί θα τους χαλούσαν τη σούπα
- αφού γέμισαν τον τόπο με ΜΑΤ και αστυνομία για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα τους πλησιάσει καμία ενοχλητική φωνή
- αφού έδωσαν στην αστυνομία όλα τα στοιχεία και τις ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις των ταξικών συνδικαλιστών
- αφού απαγόρευσαν την είσοδο των δημοσιογράφων στον χώρο για να κρύψουν τις βρωμιές τους
- αφού πέρασαν από διπλό “φέις κοντρόλ” τους αντιπροσώπους των ταξικών δυνάμεων μέχρι να τους αφήσουν να μπουν στην αίθουσα
τελικά ξεκίνησαν το συνέδριο, δηλαδή την ψηφοφορία και όχι κάποια ουσιαστική συζήτηση, εγκρίνοντας όλους εκείνους τους αντιπροσώπους για τους οποίους οι ταξικές δυνάμεις είχαν κάνει σοβαρές καταγγελίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Αντιπροσώπους από σωματεία-σφραγίδες, αντιπροσώπους από σωματεία που ψήφισαν περισσότεροι “εργαζόμενοι” από τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται αυτά τα σωματεία, αντιπροσώπους από λίστες ψηφισάντων στις οποίες φαίνεται ότι ψηφίζουν εργαζόμενοι ανά 3 δευτερόλεπτα και κυρίως, γιατί αυτή είναι η βρώμικη δουλειά τους, αντιπροσώπους-διευθυντές, αντιπροσώπους ακόμα και φυσικούς εργοδότες και όχι απλά εκπροσώπους των εργοδοτών. Ταυτόχρονα απέκλεισαν, όσο περνούσε από το χέρι τους, ζωντανά ταξικά σωματεία δηλαδή πραγματικούς αντιπροσώπους εργαζομένων όπως του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Μόνη “παραφωνία” σε αυτό το συνέδριο ήταν οι δυνάμεις των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν με την πραγματική αγωνία για την κατάσταση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Συνδικαλιστές που δικαιώνουν τον τίτλο τους γιατί είναι και οι ίδιοι σάρκα από τη σάρκα των εργαζόμενων, ζουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες και ταυτόχρονα δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, να απαντήσουν ταξικά στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Συνδικαλιστές που παλεύουν καθημερινά για την Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζόμενων όλα τα βάρη και μοίρασαν απλόχερα κέρδη στους εργοδότες.
Ένα έχουμε να δηλώσουμε στους “κύριους” αυτούς που θέλουν να λέγονται και αντιπρόσωποι των εργαζόμενων. Το εργατικό κίνημα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ο αγώνας για να αποκρούσουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική δεν σταματά όσο και αν η εργοδοσία και η κυβέρνηση προσπαθούν να επιβληθούν με τέτοιες μεθοδεύσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ταξικά σωματεία δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, δεν γίνονται συνδαιτυμόνες στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων, δεν προδίδουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων, κάτι που αυτού του είδους οι συνδικαλιστές έχουν κάνει προ πολλού. Η μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, για την οργάνωση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, για τον αγώνα μέχρι τέλους για τις σύγχρονες ανάγκες μας δεν σταματά.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα-ταξικά-αγωνιστικά κόντρα στον εκφυλισμό, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε γραμμή ρήξης και ανατροπής.
26-2-2020
Το Δ.Σ.