Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ , ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 11:00 ΠΜ .

 




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                              1/9/2020

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ  ΑΝΕΡΓΩΝ  ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ & ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!

ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ!

  

         ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 11:00 π.μ. στο κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ, 
(οδός Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλ.Αμερικής) 
 με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, και τους ειδικούς κανόνες που προβλέπονται για τα σινεμά.

 


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.

 Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων, όπου με το άνοιγμα των σχολείων, ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά! 

Ακόμα το Συνδικάτο θα μοιράσει σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά όπως κάθε χρόνο!

Η φετινή χρονιά όμως είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους γονείς και τους μαθητές, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έγινε η αφορμή ξεσπάσματος μια νέας βαθύτερης κρίσης, που την νιώθουν στο πετσί τους ολοένα και περισσότερο οι εργατικές οικογένειες.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει κορώνα γράμματα την υγεία και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μιας και δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική λειτουργία. Επιπλέον, διανύοντας τη δεύτερη φάση έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές  να ανταπεξέλθουν στην «ατομική ευθύνη»  γιατί δεν υπάρχει καμία «ουσιαστική» μέριμνα από το κράτος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 

Παλεύουμε με τους γονείς – εργαζόμενους για ασφαλή σχολεία, σε τάξεις με αριθμό μαθητών μέχρι 15 άτομα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, καθαριστριών στα σχολεία για να διασφαλίζεται η καλύτερη υγιεινή των μαθητών και εκπαιδευτικών. Να ανοίξουν όλα τα σχολεία που έκλεισαν με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν εκπαίδευση δωρεάν για όλα τα παιδιά, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση, ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.  

            Αγωνιστικά η Διοίκηση