Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία , όχι μάθημα με εισαγγελείς και αστυνομία!

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24/9/2020

Το Δ.Σ του Συνδικάτου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών και των υγειονομικών για υπεράσπιση του δικαιώματος της εργατικής τάξης, των παιδιών μας των λαϊκών οικογενειών στην μόρφωση και την υγεία. Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων που έγιναν σήμερα είναι και δικές μας διεκδικήσεις και εκφράζουν τις αγωνίες των εργαζόμενων και στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή. Αντί να προσλαμβάνει δασκάλους στέλνει την Αστυνομία και αντί για προσωπικό καθαριότητας, στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις. Αντί να ακούσει τους εργαζόμενους , τα Συνδικάτα και να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας επιστρατεύει την ΓΑΔΑ να παίρνει τηλέφωνο τον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου !

Αντί η κυβέρνηση να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας , να προχωρήσει σε προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού και να επιτάξει ιδιωτικές δομές υγείας προχωράει σε «μπαλώματα».

Οι χώροι δουλειάς, τα σχολειά, τα νοσοκομεία, τα ΜΜΜ, μετατρέπονται  με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας σε υγειονομικές «βόμβες» , η πολιτική του κόστους- οφέλους για να εξυπηρετηθούν όχι οι ανάγκες του Λαού αλλά η κερδοφορία των επιχειρηματιών βλάπτει σοβαρά την υγεία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

  Την ώρα που η Κυβέρνηση διακηρύττει ότι το ταμείο είναι μείον για τα σχολεία, επιδοτεί με 72 δις τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ταυτόχρονα προχωρά στην αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών "Rafale" με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ, ποσό που όπως σημειώνουν οι μαθητές θα μπορούσε να καλύψει 30.000 θέσεις εκπαιδευτικών για 10 χρόνια!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις τους, οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο να δώσουμε απάντηση στις πολιτικές που στερεί από τα παιδιά μας το δικαίωμα στη μόρφωση. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές που αγωνίζονται, η προσπάθεια τρομοκράτησης των παιδιών μας θα βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζόμενων και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.