Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη παρακαταθήκη για κλιμάκωση της πάλης για ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους!

 

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

 Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις του κλάδου που απέργησαν στις 6 Απρίλη , όλες και όλους που διαδήλωσαν με τα λάβαρα του Συνδικάτου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στο Πειραιά και στο Κορωπί. Ιδιαίτερα τους εργαζόμενους από την επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» που «νέκρωσαν» την παραγωγή και διαδήλωσαν με το πανό του επιχειρησιακού σωματείου, με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις. Η συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους και εκεί που υπάρχουν επιτροπές του Συνδικάτου απέργησαν πάνω από το 70-80%, όπως στις επιχειρήσεις Veridos, Ματσούκης, Ρόη, SKAG, Χρυσανθακόπουλοι, A&G, Μορφή, New Press Hold κ.α.



 Αυτή η επιτυχία της απεργίας είναι έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με βάση τον έκτρωμα-Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν με το  Συνδικάτο τους μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες.



Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Συνεχίζουμε με το πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου για αυξήσεις στους μισθούς και προετοιμαζόμαστε για την αγωνιστική διεκδίκηση μαζί με την Ομοσπονδία κλαδικής ΣΣΕ, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων μας, την Πρωτομαγιά.

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30πμ στο Σύνταγμα.

Αγωνιστικά η Διοίκηση