Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ "ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ" ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

17/4/2022


Συναδέλφισσες-οι

 

Στην επιχείρηση «Χαϊδεμένος» έγινε μια ακόμη απόλυση εργαζόμενου την Παρασκευή 15 Απρίλη με πρόσχημα, ότι στην «οικογένεια» της επιχείρησης, όπως επικαλούνται η εργοδοσία και τα διευθυντικά της στελέχη, πάντα αυτοί που περισσεύουν και είναι «κόστος» και «βάρος» είναι οι εργαζόμενοι. Αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια των μειώσεων στους μισθούς των εργαζόμενων στην επιχείρηση πριν από μερικά χρόνια, οι οποίες ακολουθήθηκαν από απολύσεις, που έγιναν πέρυσι και σίγουρα αυτή η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί, εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο τους δεν βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, εάν δεν κινηθούν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας και των συγκροτημένων συλλογικών, εργατικών δικαιωμάτων τους.

 

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε την άδικη και αναίτια απόλυση του συναδέλφου, απαιτούμε να συναντηθεί η διοίκηση της επιχείρησης με αντιπροσωπία της διοίκησης του Συνδικάτου με σκοπό την ανάκληση της απόλυσης αυτής και τους συναδέλφους στην επιχείρηση, να σταθούν ταξικά στο πλευρό του απολυμένου εργαζόμενου.

 

Σε κάθε περίπτωση το Συνδικάτο μας θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για να διασφαλίσει, ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του, ανυπεράσπιστος απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών, ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις στους μισθούς, με διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. και όχι φυσικά απολύσεις και τσακισμένα δικαιώματα με ατομικές συμβάσεις, ενάντια στην λογική «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω».

 

Οι εργαζόμενοι και στην συγκεκριμένη επιχείρηση έχετε την εμπειρία και κατανοείτε, ότι όσο κάνετε πίσω και αποδέχεστε το «αναγκαίο κακό», που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία, αυτό θα φέρνει νέα δεινά. Γι’αυτό σας καλούμε, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα.

 

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση