Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


13-11-12

Εργοδοτική τρομοκρατία από την επιχείρηση Χαϊδεμένος 
προκειμένου να περάσει τα αντεργατικά σχέδια.

 Η εργοδοσία της επιχείρησης ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΒΕΕ προχωράει σε νέα αντεργατική επίθεση στο προσωπικό ενθαρρυμένη από τους νόμους που περνάει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ε.Ε, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο πτώχευσης των εργαζομένων .

 Πριν ακόμα λήξει η μετενέργεια της Σ.Σ.Ε επέβαλε απλήρωτες υπερωρίες, που δίνονται τράμπα με ρεπό. Μετά το τέλος της μετενέργειας της ΣΣΕ των Λιθογράφων έχει ξεκινήσει σχέδιο για να κάνει όσο το δυνατόν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους στο χώρο.
Προχώρησε αυθαίρετα σε περικοπή της νυχτερινής προσαύξησης από 50% σε 25%.Αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομο και θα υπάρξει τριμερή συνάντηση στις 19-11-12 στην επιθεώρηση εργασίας.

 Στη συνέχεια έδωσε ατομικές συμβάσεις στην πλειοψηφία των εργαζόμενων με μειώσεις 10%.Στη σύμβαση αυτή η βάση είναι η ΕΓΣΣΕ που σήμερα είναι 586 ευρώ μεικτά. Δεν αναφέρει πουθενά για τριετίες, επίδομα γάμου, αλλά όλα τα παραπάνω εμφανίζονται σαν παροχές  από την εταιρία ενώ είναι κατακτήσεις της κλαδικής Σ.Σ. Για τον λόγω αυτό έγινε συνέλευση των εργαζομένων έξω από το χώρο του εργοστασίου και η θέση του Σωματείου ήταν κανένας να μην υπογράψει την ατομική σύμβαση που δόθηκε. Δυστυχώς  κάτω από τον φόβο της απόλυσης αλλά και οι αυταπάτες που υπάρχουν οι πλειοψηφία των εργαζόμενων υπέγραψε την ατομική σύμβαση. Σε τέσσερις (4) συναδέλφους μας που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις, η διεύθυνση της εταιρίας προχώρησε εκδικητικά σε απολύσεις.

  Η υποχώρηση των συναδέλφων σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να κρύψει τη μεγάλη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι .Αυτοί  που σήμερα φοβήθηκαν και υπέγραψαν, δεν θα είναι για πάντα φοβισμένοι. Όσο για αυτούς που στρατεύτηκαν στην πλευρά του εργοδότη και συμβάλλουν να περάσει τα αντεργατικά σχέδιά του, η ζωή θα τους δείξει ότι είναι σε λάθος στρατόπεδο.
Κανένας εργάτης να μη λυγίσει
στο δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση.

 Συνάδελφοι η πείρα δείχνει  άλλο πράγμα: πουθενά δεν σώθηκαν οι εργάτες επειδή δέχτηκαν τις εργοδοτικές αξιώσεις. Ίσα-ίσα εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στη σφαγή σαν πρόβατα Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στις Εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ, όπου οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών στο όνομα της σωτηρίας της εταιρίας, αλλά αυτή έκλεισε.

 Καλούμε τη Διεύθυνση της εταιρίας ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΒΕΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις και τα μονομερή μέτρα μείωσης των μισθών  των συναδέλφων μας, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.