Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


                                                                                                                                                     Σοβαρό εργατικό ατύχημα 
στην επιχείρηση Μόρνος Α.Ε.       15-11-12 


Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη στην επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε που ανήκει στον όμιλο Φιλίππου, στο τμήμα εύκαμπτης συσκευασίας. Την Τετάρτη το απόγευμα ο συνάδελφος Δρόσης Αθανάσιος τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και την κοιλιακή χώρα από ανάφλεξη στη μηχανή κατά την ώρα εργασίας του.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντίστοιχο εργατικό ατύχημα. Η Διοίκηση της επιχείρησης έχει σοβαρές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιου είδους ατυχήματα. Η εργοδοσία μάλιστα είχε το θράσος πριν από δύο μήνες, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης                                    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Δήλωνε τότε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει να δίνει το ανθυγιεινό επίδομα ως παροχή του εργοδότη και θα το κόψει όταν αυτή αποφασίσει.

Φαίνεται ότι η Διοίκηση της εταιρίας αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με ζητήματα Υγιεινής & Ασφάλειας, μιας και έχει βάλει στόχο, χτυπώντας τις Σ.Σ.Ε να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα. Η μόνη αξία που αναγνωρίζουν οι βιομήχανοι είναι το κέρδος, που για αυτούς μπαίνει πολύ πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Για αυτούς οι εργαζόμενοι είναι μηχανές παραγωγής πλούτου, που σε συνθήκες κρίσης δεν διστάζουν να τσακίσουν, για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ο τρόπος παραγωγής του, δεν είναι μόνο επικίνδυνο για το μέλλον και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αλλά πολλές φορές και για την ίδια τους τη ζωή.

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και σε ταξική κατεύθυνση να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να δουλεύουμε αξιοπρεπώς με ασφάλεια και να πληρωνόμαστε με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τα κέρδη των εργοδοτών.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Δρόση Αθανάσιο που δοκιμάζεται και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους σε όποια αγωνιστική πρωτοβουλία αποφασίσουν.