Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



Με απόλυτη επιτυχία η Απεργία των εργαζομένων 
στην «Αφοί Βλάχου»

Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή πραγματοποιείται την Παρασκευή, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», οι οποίοι αντιδρούν στην επιδίωξη της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων. 

06:00π.μ. Οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά βρέθηκαν στο σύνολό τους από το πρωί στην πύλη του εργοστασίου και περιφρουρούσαν την απεργία τους. 
07:00π.μ. Αργότερα αντιπροσωπεία της απεργιακής φρουράς, πραγματοποίησε εξόρμηση στη μητρική εταιρεία FLEXOPACK, καλώντας τους εργαζόμενους εκεί να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να σταθούν αλληλέγγυοι.


Στην πύλη του εργοστασίου έχουν αναρτήσει πανό με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ - Η κατάργησή τους δεν θα περάσει».


Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου.

09:00π.μ Στη νέα Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι δήλωσαν  αποφασισμένοι ότι δεν θα δεχθούν καμία μείωση μισθών και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Την Τρίτη, προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση για να οργανώσουν την επιτυχία των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.


10:00π.μ. Δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για το πώς προετοιμάστηκε ο ηρωικός 9μηνος αγώνας των χαλυβουργών, πώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση του εργοδότη, αλλά και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, πώς εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα τους.Ο Θανάσης Κοτρώνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν συντονισμένα σε κάθε χώρο δουλειάς.

12:30π.μ. Αντιπροσωπεία της πανελλαδικής ένωσης Λιθογράφων παρεβρέθηκε στη Γενική συνέλευση των εργαζομένων της FimiPack για να μεταφέρει το αγωνιστικό μήνημα της κινητοποίησης στην Αφοί Βλάχου.

«Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ 
Η κατάργησή τους δεν θα περάσει».


Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η εργοδοσία άρχισε να καλεί έναν προς έναν τους εργαζόμενους καλώντας τους να αποδεχτούν μείωση μισθών. Στη συνέχεια, σε μια μαζικότατη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι απέρριψαν τις προτάσεις της εργοδοσίας και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, η εργοδοσία συνέχισε την πίεσή της, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε «σύσκεψη» προκειμένου να τους μεταπείσει και να δεχθούν τις μειώσεις, μη επιτρέποντας ταυτόχρονα το λόγο στους εκπροσώπους του Σωματείου. Ωστόσο, οι εργάτες παρέμειναν αμετακίνητοι στην απόφασή τους. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε επιδιώξει και παλιότερα να περικόψει τους μισθούς μέσω της περικοπής του επιδόματος γάμου, κάτι που οι εργαζόμενοι εμπόδισαν με άμεση κινητοποίηση, «σβήνοντας» τις μηχανές.

01/03/13