Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η εργοδοσία της Αφοί Βλάχου επέστρεψε 
προσφέροντας ένα <<δούρειο ίππο>> στους εργαζόμενους.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου προχώρησαν σε νέα στάση εργασίας και Συνέλευση με θέμα την επίθεση που γίνεται από την εργοδοσία στα δικαιώματά τους. Με τα την τελευταία επιτυχή Απεργία η Διοίκηση της εταιρίας αναγκάστηκε να προβεί σε νέα πρόταση από την αρχική της που ήταν μειώσεις αποδοχών στο ύψος του 15%. Στήνοντας τώρα για άλλη μία φορά παγίδα στους εργαζόμενους, πρότεινε <<να μη γίνουν μειώσεις>>, αλλά να αντικατασταθεί ένα μέρος του μισθού με κουπόνια για το Σουπερμάρκετ. 
Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε την εκτίμηση του Σωματείου και των συναδέλφων ότι ο στόχος των εργοδοτών, δεν είναι μόνο να γλυτώσουν χρήματα γονατίζοντας τους μισθούς μας, αλλά να απαλλαγούν τελείως από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Προτείνουν αντικατάσταση των ΣΣΕ με Ατομικές Συμβάσεις αποκλείοντας το Σωματείο και τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν κάτω από ένα συλλογικά ορισμένο πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν να μην υπογράφουν 
Ατομικές Συμβάσεις με μειώσεις.


Για άλλη μία φορά η απόφαση της Συνέλευσης ήταν αρνητική, οι εργαζόμενοι δεν δέχονται καμία μείωση, ούτε αντικατάσταση μέρους των αποδοχών τους με προϊόντα σε Σουπερμάρκετ. Επιμένουν στο αίτημα να υπογραφεί Επιχειρησιακή ΣΣΕ μεταξύ του Σωματείου και της επιχείρησης που θα διασφαλίζει μισθούς και δικαιώματα. Ακόμα και οι συνάδελφοι που ταλαντεύτηκαν στο αν πρέπει να διαλέξουν το λιγότερο κακό, έχουν την πείρα και είναι πολύ επιφυλακτικοί για τις <<καλές προθέσεις>> της εργοδοσίας.

05/03/13