Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η τρομοκρατία του ΔΟΛ δεν θα περάσει! Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

Συνάδελφοι/σες,
Το Δ.Σ. του Σωματείου, καταγγέλλει την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση της Στέλλας Μαλθακού και την παράνομη - για δεύτερη φορά - απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπρόσωπου των εργαζομένων, Γιάννας Σακελλαρίου στον Δ.Ο.Λ. που έρχονται και ως συνέχεια στο «μπαράζ» των προηγούμενων απολύσεων σε multimedia και BHMagazino.
Οι Διοίκηση του Ομίλου Λαμπράκη, την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση «σφαγιάζει» τα όσα δικαιώματα έχουν απομείνει για την εργατική τάξη, προς όφελος της κερδοφορίας και Ομίλων τύπου Δ.Ο.Λ., για τις υπηρεσίες που παρέχει, αποκαλύπτει με το πιο στυγνό τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο. Εκείνο, του δήμιου, που σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται εναντίον τους, θα είναι αντιμέτωπος με την απόλυση και την ανεργία.
Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αυτή η τρομοκρατική πράξη, «δεν πιάνει». Καμιά απόλυση, καμία μείωση μισθών, καμία κατάργηση Σ.Σ.Ε. δεν πρέπει με την «αποδοχή της σιγής ιχθύων» των εργαζομένων να περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να οργανώσουν και να ισχυροποιήσουν την πάλη τους για τα λαϊκά – εργατικά δικαιώματά τους.
Ολοφάνερα μπροστά μας και κάθε μέρα εξελίσσεται η πιο σκληρή αλήθεια για τους εργαζόμενους και το λαό. Μια αλήθεια που όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας και τα ταξικά συνδικάτα προειδοποιούσαμε και αποκαλύπταμε για το τι ερχόταν. Προσπαθώντας να αφυπνίσουμε και να οργανώσουμε, την εργατική τάξη για το τσουνάμι των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα χτύπαγε δίχως δισταγμό. Κατάργηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού κεκτημένου, μειώσεις μισθών, κατάργηση Σ.Σ.Ε., απολύσεις, χαράτσια με μόνιμο χαρακτήρα, ανεργία και φτώχεια του λαού. Γι’ αυτό, είναι ώρα, ακόμα και σήμερα να ξεπεράσουμε τους φόβους και της αυταπάτες που σπέρνουν προκλητικά εναντίων μας.
Η επίθεση που έχει αρχίσει και δέχεται η πλειοψηφία των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ., έχει πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο. Και, άρα, πολιτική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Χρειάζεται ουσιαστικός αγώνας που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τα σχέδια των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των υπηρετών τους. Αγώνας που μπορεί και πρέπει να δοθεί σε συμπόρευση με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Χρειάζεται να ενισχυθούν αποφασιστικά οι συλλογικές διαδικασίες, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ενότητα δράσης με διεκδικητικό πλαίσιο που να εκφράζει της πραγματικές ανάγκες μας.
Συνάδελφοι/σες εργαζόμενοι στο Δ.Ο.Λ.
Όσες τακτικές τρομοκράτησης και εκφοβισμού επιχειρούν να στήσουν για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων δε θα περάσουν. Το «νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού» δε θα μας λυγίσει. Αντιστεκόμαστε γιατί πάνω από όλα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λαϊκή συμμαχία των εργαζόμενων ένα νόμο γνωρίζει: το δίκιο του εργάτη.

Όσες απεργίες και αν βγάλουν παράνομες,
δεν μπορούν να φιμώσουν το δίκιο των εργατών

Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα, την ανάκληση όλων των απολύσεων, το σταμάτημα της φίμωσης και εξαφάνισης κάθε συνδικαλιστικής δράσης, τώρα υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα, και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα.
Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η εργοδοσία, θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους ή οργανωμένους και αποφασισμένους.
Καμιά θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Μόνο οι θυσίες του αγώνα πιάνουν τόπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ