Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Βρέθηκαν ξανά στην πύλη της 3 Ε εκτυπωτικής 

οι εργαζόμενοι με το Σωματείο.

Μετά από δύο χρόνια που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και συναντήθηκαν και πάλι στην πύλη του εργοστασίου της 3Ε εκτυπωτικής. Ο εργοδότης κος. Γιανακόπουλος όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στους εργάτες που στήριξαν για τόσα χρόνια την επιχείρηση, αλλά κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βάλει εμπόδια στην επίλυση του προβλήματος. 
Οι εργαζόμενοι παρόλο το καλοκαίρι έδειξαν αιτιότητα και αποφασιστικότητα, όταν πήγε να φύγει από το εργοστάσιο, άλλη μία μηχανή χωρίς να πάρουν αυτοί τίποτα. Με την παρουσία τους από νωρίς στην πύλη ξεκαθάρισαν ότι δεν φεύγει τίποτα πριν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όσον αφορά το νόμιμο της κινητοποίησης ξεκαθάρισαν ότι ο μόνος νόμος που αναγνωρίζουμε είναι το δίκιο του εργάτη και δεν θα αφήσουμε να αδειάσει όλο το εργοστάσιο και μετά να διεκδικούν να πληρωθούν από τα ντουβάρια. 



Ο αγώνας τους έφερε αποτελέσματα. Παρόλα τα εμπόδια που προσπάθησε ο κος. Γιανακόπουλος να βάλει μέχρι την τελευταία στιγμή, οι εργαζόμενοι πέτυχαν να πληρωθούν ένα σημαντικό μέρος από τα δεδουλευμένα τους. 

Συμπέρασμα: Ο δικαστικός αγώνας είναι αναγκαίος και δεν τον εγκαταλείπουμε, όσο ακόμα μας δίνεται η δυνατότητα. Πρέπει όμως να έχουμε καθαρό πως οι νόμοι είναι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν την αστική τάξη, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και όχι εμάς. Η μόνη λύση που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματά μας άμεσα αλλά και με προοπτική, είναι η οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς. όταν οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους, δεν θα υπάρξει εμπόδιο που να μπορεί να τους σταματήσει.


30/08/13