Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ

 & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκβιασμοί και οι απειλές συνεχίζονται! Τελευταία, ήρθε και το τελεσίγραφο του ΔΝΤ να το επιβεβαιώσει. Εκβιάζουν ανοιχτά για επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων αν δεν αποδεχθούμε την εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων. Μας λένε καθαρά δηλαδή να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι την πτώχευσή τους για να σωθεί το μεγάλο Κεφάλαιο, αλλιώς θα μας το επιβάλλουν αυτοί.
Η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει κατά γράμμα αυτήν την πολιτική. Την πολιτική που εξαφανίζει εργατικά δικαιώματα, επιβάλλει χαράτσια στην λαϊκή οικογένεια και δυσβάστακτους φόρους στους μισθούς και τις συντάξεις. Επιβεβαιώνεται, ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και ότι θα εφαρμόσουν και νέα, στην κατεύθυνση να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πολλές επιλογές. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αποδεχθούμε να ζούμε εξαθλιωμένοι ή θα οργανώσουμε τον αγώνα μας με τέτοιον τρόπο που να αμφισβητεί αυτήν την πολιτική και να βάζει τις βάσεις για την κοινωνία που η ανάπτυξή της θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες.
Να κλείσουμε τα αυτιά μας σε διάφορους αυτόκλητους σωτήρες που από τη μία υπόσχονται να επαναφέρουν τους μισθούς στα προηγούμενα επίπεδα και από την άλλη δίνουν διαπιστευτήρια στο μεγάλο Κεφάλαιο και τα μονοπώλια ότι δεν θα πειράξει τα κέρδη τους. Ή από τη μία υπόσχονται επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και μετά μιλάνε για αποκατάσταση των αδικιών όπου έγιναν.
Στον Κλάδο καθημερινά μετράμε νέους ανέργους, απλήρωτους ή κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Αυτούς δεν τους δημιούργησαν οι εργατικοί αγώνες, ούτε τα πενιχρά εργατικά δικαιώματα! Η καπιταλιστική ανάπτυξη που σαν κριτήριο έχει το κέρδος του εργοδότη τους δημιούργησε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου και όχι μόνο, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη που θα ανατρέψει την πολιτική των μονοπωλίων. Να στήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς Σωματειακές Επιτροπές, να φτιάξουμε την δική μας Συμμαχία που θα αντισταθεί στην αντεργατική λαίλαπα της Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα αφήσουμε να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για να σωθούν τα κέρδη των αφεντικών μας. Μόνη επιλογή μας ο ταξικός αγώνας που σαν στόχο έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

02-08-2013