Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 Το Σωματείο Λιθογράφων, καταγγέλλουμε τις παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις από την εργοδοσία της επιχείρησης «ΝΙΚΑΣ», ενάντια σε 3 συνδικαλιστές, μέλη της εργοστασιακής επιτροπής.


Συγκεκριμένα, μια μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε τρία μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής ανακοινώθηκε η απόλυσή σύσσωμης της επιτροπής, μέσω δικαστικού επιμελητή, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση.
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πρόκειται για τρεις εργαζόμενους, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της απεργίας.
Αυτή η τακτική δεν μας ξαφνιάζει, μιας και έχουμε συναντήσει παρόμοιες τακτικές και στον κλάδο του τύπου με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις απολύσεις συνδικαλιστών στο «Γκρέκη», το «Βλάχο» τη «Μέτρον» και αλλού. Είναι η παλιά τακτική που θέλει να τρομοκρατήσει την πρωτοπορία για να φοβηθούνε και οι υπόλοιποι.
Δεν πρέπει να τους περάσει! Η πείρα από τον κλάδο των λιθογράφων, μας δίδαξε, ότι όταν στα παραπάνω εργοστάσια οι εργαζόμενοι δείξανε την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους, μπόρεσαν να ανατρέψουν τις απολύσεις. Εκεί όμως που επικράτησε ο φόβος και η υποταγή, ακολούθησαν και άλλα μέτρα από την εργοδοσία.

Χαιρετίζουμε λοιπών την περήφανη απάντηση των συναδέλφων του «ΝΙΚΑ» που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία. Θα είμαστε δίπλα σας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.
7/11/13