Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

     ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 


ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου. Ενώσαμε τον αγώνα μας με τον αγώνα όλων των εργαζομένων. Στείλαμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Η επιτυχία της απεργίας παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και από τη μαζική συμμετοχή στην βραδινή περιφρούρηση έξω από τις πύλες των πρακτορείων και των πιεστηρίων, αλλά και από την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Αψηφήσαμε 
για μια ακόμη φορά τις απειλές τους εκβιασμούς και την πολύμορφη παρέμβαση της εργοδοσίας και τους δώσαμε ηχηρή απάντηση. Για μια ακόμη φορά επιστράτευσαν τα ΜΑΤ για να βγάλουν τα φύλλα που τυπώθηκαν. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε σε ποιανού την υπηρεσία βρίσκεται το αστικό κράτος και οι δυνάμεις καταστολής. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των ΜΑΤ μέσα στις εγκαταστάσεις της ΑΡΓΟΣ, αλλά και η παρουσία των στελεχών της ΕΥΡΩΠΗΣ πίσω από τις διμοιρίες, δίνοντας εντολές.


Πληροφορούμε τους εργοδότες μας που καταφεύγουν στην εύκολη λύση της καταστολής με τα ΜΑΤ, ότι αυτή η τακτική έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οργανωνόμαστε ακόμα καλύτερα, συμμετέχουμε πιο αποφασιστικά και υποσχόμαστε περισσότερες δύσκολες για αυτούς νύχτες.

Σημαντική ήταν η συμπαράσταση των συναδέλφων από τον Κλάδο, της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου, των Λιθογράφων, που έδωσαν το παρόν, στην περιφρούρηση και στην απεργία αποδείχνοντας ότι βασικό χαρακτηριστικό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι η αλληλεγγύη, μακριά από τις συντεχνιακές λογικές. Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε και να χαιρετίσουμε την στάση του «Ριζοσπάστη», που για δεύτερη φορά, προτίμησε να μην τυπωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα μας και απέδειξε ότι δεν είναι όλες οι εφημερίδες το ίδιο.

Θλιβερή παραφωνία ήταν μια πολύ μικρή μειοψηφία συναδέλφων που προτίμησαν να ταχθούν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε από την εργοδοσία, βάζοντας πλάτη στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», υποσκάπτοντας

 την ενότητα των εργαζομένων. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζονται αυτές οι πρακτικές. Αν νομίζουν ότι έτσι εξασφαλίζονται, είναι γελασμένοι.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Σωματείου μας για να κάνει απολογισμό της απεργίας και να αποφασίσει για την συνέχεια και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.

  Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2013