Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο
ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΕ 
 στο Κρυονέρι, συζητήθηκε το θέμα της μείωσης μισθών που επέβαλε η Διοίκηση έως και 15%, μέσω της υπογραφής ατομικών συμβάσεων.

 Με αυτό τον τρόπο  επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνει το Σωματείο.Ότι όσο οι εργοδότες δε βρίσκουν τους εργάτες οργανωμένους, θα προχωρούν σε αντεργατικά μέτρα εναντίων μας και δε θα σταματήσουν εκεί, εάν δε συναντήσουν απέναντί τους, αποφασισμένους εργαζόμενους να τους βάλουν εμπόδια. Εκμεταλλευόμενοι την ανεργία που υπάρχει στο κλάδο και γενικότερα, θα μας εκβιάζουν κάθε φορά για να περνάνε και νέα μέτρα και νέες μειώσεις.

Από τη μείωση αποδοχών, που έγινε στους συναδέλφους μας στο εργοστάσιο ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΕ, βγαίνουν συμπεράσματα που απαιτούνε να ανασκουμπωθούμε.
Ο κάθε επιχειρηματίας βλέπει τα συμφέροντά του, βλέπει τον ανταγωνισμό, υπολογίζει τα κέρδη του, δε σκέφτεται σαν να είμαστε «μία οικογένεια» όπως κάποιοι νομίζουν. Ακόμα και αν κάποιος είχε επαναπαυθεί ότι ενώ δέχονται επίθεση οι εργαζόμενοι παντού, αυτόν δε τον αφορά, η ζωή δείχνει ότι έκανε λάθος.
Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν έχουμε την πολυτέλεια της επανάπαυσης και του εφησυχασμού, πρέπει να επαγρυπνούμε και να οργανωνόμαστε, να παίρνουμε μέτρα ακόμα και για τη χειρότερη εξέλιξη. Το κυριότερο όμως, είναι να βγάζουμε συμπεράσματα και από τις αδυναμίες μας, με κύρια την απομόνωση και τη επιλογή της ατομικής λύσης.
 Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, πρέπει συλλογικά, σαν τάξη που παράγει όλο τον πλούτο στη κοινωνία, να οργανωθούμε στο ταξικό μας συνδικάτο. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Να δυναμώσουμε το κλαδικό σωματείο και την επιτροπή που μπορούνε να γίνουν ασπίδα στα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.
 11/04/14