Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η διοίκηση της Βιβλιοσυνεργατικής 
αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους,
απαντάει με Λοκ-Αουτ στις κινητοποιήσεις 


Το Δ.Σ της  Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων της εταιρείας Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ καταγγέλουν το γεγονός ότι η Διεύθυνση της εταιρείας έδωσε εντολή στους εργαζόμενους (εφαρμόζοντας ουσιαστικά «Λοκ-αουτ» ανταπεργία) να σταματήσουν την παραγωγή και να αποχωρήσουν από την εργασία τους, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και το ίδιο την Δευτέρα 9 Ιουνίου. Γιατί τόλμησαν οι εργαζόμενοι να προκηρύξουν στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Με αυτό το τρόπο θέλησαν να φοβίσουν τους εργαζόμενους να μην διεκδικούν. 
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν αποχώρησαν από την εργασία τους, παρόλο που σταμάτησε η παραγωγή στις μηχανές.
Θέλουμε να καταδικάσουμε επίσης την υβριστική επίθεση που έγινε απέναντι στην αντιπροσωπεία της επιτροπής των εργαζομένων, που τους επισκέφθηκε για να ρωτήσει το λόγω που σταμάτησε η παραγωγή.
Η Διοίκηση της εταιρείας δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της ευθύνης της, που χρωστά δεδουλευμένα στους εργαζόμενους συνολικά πάνω από 4,5 μήνες. Προσπαθεί με απειλές και εκβιασμούς να τους αναγκάσει να δουλεύουν και να πληρώνονται όποτε έχει.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μαζί με το Σωματείο και την Επιτροπή θα συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν την αποπληρωμή τους:

- Ζητάμε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

- Να τηρηθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής.
09/06/14