Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στη «Βιβλιοσυνεργατική»




Τους μισθούς που τους οφείλει η εργοδοσία διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι της«Βιβλιοσυνεργατικής», με κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή. Η επιχείρηση οφείλει μέχρι και πέντε μηνιάτικα, στραγγαλίζοντας οικονομικά τους 94 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και στα γραφεία. Η κινητοποίηση έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», που, όπως και η «Βιβλιοσυνεργατική», είναι ιδιοκτησίας Εφραίμογλου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να σταματήσει η καθυστέρηση στις πληρωμές. Να καταβάλλεται κανονικά ολόκληρος ο μισθός κάθε μήνα. Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Πρόσληψη των συμβασιούχων με πλήρη δικαιώματα. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.
Στην ανακοίνωση που μοίρασαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Να θυμίσουμε ότι ο ΣΕΒ επανεξέλεξε την κα Εφραίμογλου στη Διοίκησή του, επιβραβεύοντας την έτσι με τον καλύτερο τρόπο για την πολιτική που ακολουθεί στις επιχειρήσεις της, να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους, να κάνει μειώσεις μισθών και να απασχολεί συμβασιούχους και ενοικιαζόμενους εργάτες.
Αυτή την πολιτική επιβράβευσαν και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, χαιρετίζοντας ο καθένας τους ξεχωριστά στη φιέστα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ την προηγούμενη Τετάρτη». Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, παρά τις δεσμεύσεις της επιχείρησης για σταδιακή μείωση των οφειλόμενων και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του 2014, οι μήνες της απληρωσιάς αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Καλούν τους εργαζόμενους του «Ελληνικού Κόσμου» που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
02/06/14