Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δυναμική συγκέντρωση των απολυμένων 

της Χ.Κ.Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία)

Με κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, την Τετάρτη 11/06/14, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας στο Ν.Κόσμο. Στην Κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι απολυμένου, άνεργοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος ανεξαρτήτως ειδικότητας που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια απλήρωτοι 
Με την παρουσία μας σε αυτή τη συγκέντρωση, στείλαμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε παρόντες και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους, οργανώνοντας την πάλη και όχι περιμένοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όλοι όσοι σχεδιάζουν στην πλάτη των εργαζομένων να κάνουν bisnes με τους εργαζόμενους απλήρωτους, να ξέρουν ότι θα μας βρούνε μπροστά τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που το ταξικό κίνημα γνωρίζει καλά να επιλέγει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ανεξαρτήτου ειδικότητας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συλλογικά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Είναι ανάγκη τώρα να βγούνε συμπεράσματα για το ρόλο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των υποστηρικτών τους, που βρίσκει στήριγμα η εργοδοσία για να κερδοφορεί για χρόνια με τον ιδρώτα  μας και όταν το επιλέγει γα εξαφανίζεται ανενόχλητη. Απόδειξη είναι ότι παρόλο που η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα οι περίπου 800 εργαζόμενοι, δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, δεν έχουν κολληθεί ένσημα επίσχεσης. Ακόμα και oι συνάδελφοι στην εταιρία "ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ" όπου εκδίδει αυτή την στιγμή την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι και αυτοί απλήρωτοι για μήνες.



Απαιτούμε από εργοδοσία, Υπουργείο Εργασίας:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, οι επισχέσεις μέχρι και την ημερομηνία της πτώχευσης, οι αποζημιώσεις, δώρα, επιδόματα και όλες γενικά οι απαιτήσεις στο ακέραιο! πληρωθούν όλα τα ένσημα μέχρι την πτώχευση .
  • Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των συναδέλφων που είναι άνεργοι-ανασφάλιστοι.
  • Να δοθεί επίδομα αφερεγγυότητας σε όλους όσους δεν εργάζονται, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου θα απαιτήσουν την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας. Η ημέρα και ώρα θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τα άλλα σωματεία του κλάδου.