Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Καθυστερήσεις πληρωμών στην Ίριδα


Η Διοίκηση της εταιρίας Ίρις Εκτυπωτική ξεκίνησε τις καθυστερήσεις πληρωμών, με πρώτο δείγμα το Μάρτη που καθυστέρησε για μία εβδομάδα. Σε παρέμβαση που έκανε το Σωματείο Λιθογράφων προς τη Διεύθυνση της εταιρίας, δεν υπήρξε καμία δέσμευση ότι φαινόμενα καθυστέρησης πληρωμών, δε θα επαναληφθούν. Οι καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, δεν έπεσε από τον ουρανό, έρχονται ως συνέχεια της κατάργησης των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, της μείωσης των νυχτερινών και των μειώσεων με ατομικές συμβάσεις.
Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, η εργοδοσία βρίσκει σύμμαχο την σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, έχουν ξεθεμελιώσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
Δεν θα σταματήσουν εκεί. Η εργοδοσία της Ίριδας, όπως και κάθε βιομήχανος, όσο δεν βρίσκει αντίδραση από τους εργαζόμενους, τόσο θα του ανοίγει η όρεξη και για άλλα αντεργατικά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι που έχουν βάλει πλάτη για να στηθεί η επιχείρηση και να είναι κερδοφόρα στα χρόνια της ανάπτυξης, τώρα καλούνται να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους της επιχείρησης Ίρις, να βάλλουν ένα τέλος στον κατήφορο των δικαιωμάτων τους. Να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Λιθογράφων και συλλογικά να οργανώσουμε την αντίδραση μας. Να συζητήσουν σε κάθε βάρδια, σε κάθε τμήμα και μηχανή, ότι δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει το Σωματείο και η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου που είναι δίπλα τους για να τους στηρίξει. Υπάρχουν οι εκατοντάδες συνάδελφοι του κλάδου που έχουν πείρα από αντίστοιχα προβλήματα και τα παλέψανε, έχοντας θετικά αποτελέσματα, αξιοποιώντας το όπλο της αλληλεγγύης.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας, γιατί χωρίς εμάς δε γυρίζει γρανάζι. Οι πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις που υπήρξαν στείλανε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας. Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει από εδώ και πέρα να λειτουργήσουμε οργανωμένα και συλλογικά.

Τέλος καλούμε τους συναδέλφους να μη διαλέξουν το δρόμο της εθελούσιας εξόδου γιατί η ανεργία δεν είναι λύση. 

  19/03/15