Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λαός ανυπότακτος, λαός αγωνιζόμενος,
λαός ενωμένος ποτέ νικημένος


Οι Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, χαιρετίζει αγωνιστικά τους συναδέλφους, από όλους τους χώρους εργασίας του κλάδου, που πορεύθηκαν κάτω από τα πανό της Ομοσπονδίας και του Σωματείου, στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η μεγαλειώδης πανεργατική απεργία στις 12 του Νοέμβρη, και μετά από τις επίσης μαζικές κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου με τα συλλαλητήρια στις 16 και 22, δείχνουν το δρόμο.

Ήταν η αρχή!
Διαμορφώνεται μια μαζική συσπείρωση εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων που δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν νέο άλλοθι, να ξαναφάνε το «αντιμνημονιακό κουτόχορτο», να δώσουν ανοχή ή να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση στα παιχνίδια και τα παζάρια της.
Αυτή η «μαγιά» που εκφράστηκε μέσα από όλη τη δράση για την επιτυχία της απεργιακής μάχης μπορεί να συμβάλει σε μια νέα ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Να δώσουμε πνοή αντίστασης, κόντρα σε κάθε δυσκολία, μπροστά στους νέους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με άμεση απάντηση νέας απεργίας, μάχιμοι, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να βγούμε στην κόντρα με τους εκμεταλλευτές μας, με κάθε πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία.
Να δώσουμε απάντηση αντίστασης, σε όλους τους χώρους δουλειάς, από όλα τα μετερίζια του αγώνα, εργάτες από μεγάλους χώρους του κλάδου, αλλά και μικρότερους που καλλιεργείται η λογική «της οικογενειακής επιχείρησης», γυναίκες και νέα γενιά, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, όχι μόνο να δείξουμε τη δύναμή μας, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε!

Αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν!

Επιστρέφουμε κατάμουτρα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της τα αντιλαϊκά τους νομοσχέδια και μέτρα για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, αλλά κι αυτά που ετοιμάζει να φέρει μέσα στο Νοέμβρη και τους επόμενους μήνες, όπου θα είναι η "ταφόπλακα" για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη σύνταξη, τις παροχές Υγείας – Πρόνοιας, και όπου θα φέρουν νέα πλήγματα σε μισθούς και συντάξεις.
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας και πως είναι αναγκαία και αναπόφευκτα, προετοιμάζουμε την αντεπίθεση μας με νέα απεργία.
Αναγκαίος και αναπόφευκτος είναι ο δρόμος του αγώνα για να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με δαύτους. Να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τα παράσιτα της κοινωνίας, με αυτούς που καθημερινά μας πίνουν το αίμα, μας πνίγουν στα χρέη, στην ανεργία και στα προβλήματα.

Ξέρουμε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, όμως δεν πρόκειται να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας στο όνομα μιας ανάπτυξης που θα χτιστεί πάνω στα συντρίμμια και στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια και την ανεργία.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον οργανώνουμε, τον σχεδιάζουμε μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Είναι αγώνας που θα τον πάμε μέχρι τέλους! Άλλη επιλογή δεν έχουμε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει στο κίνημα, “καλώντας το λαό στην απεργία” δείχνοντας ότι οι κινητοποιήσεις βοηθούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευσή της, είναι παγίδα και απάτη!
Αποσκοπούσε να τον προσανατολίσει στην κατεύθυνση που βολεύει την κυβέρνησή και τα ταξικά συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί, να τον χειραγωγήσει στα άμεσα προτάγματα του κεφαλαίου, ενσωματώνοντάς τον και αποδυναμώνοντάς τον.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά επιτελεία αλλά και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, γνωρίζουν ό,τι όταν απευθύνονται έτσι στο κίνημα, βοηθάνε στους σχεδιασμούς τους, να απονευρωθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι και να παραδώσουν τα όπλα της διεκδικήσεις τους για ανθρώπινη ζωή, σε αυτούς, που του τα στρέφουν εναντίον του για να τον αποδεκατίσουν.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όλη αυτή η προσπάθεια που προηγήθηκε για την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας, οι γενικές συνελεύσεις, η συζήτηση στους τόπους δουλειάς, η συγκρότηση απεργιακών και σωματειακών επιτροπών, σε σκληρή πάλη με την τρομοκρατία της εργοδοσίας, χρειάζεται τις επόμενες ημέρες να συνεχιστεί με μεγαλύτερη επιμονή, ασταμάτητα και με ένταση.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης.
Δημιουργούμε στην πράξη ένα τεράστιο λαϊκό τείχος, ώστε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά - αντιασφαλιστικά μέτρα, τις κατασχέσεις σπιτιών, τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Οργανώνουμε την αγωνιστική ταξική μαχητική αλληλεγγύη.
Απαιτούμε και παλεύουμε για:
·    Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
·    Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
·    Τέρμα πια στη φοροληστεία - Κάτω οι φόροι.
·    Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
·    Όχι στις ομαδικές απολύσεις.
·    Όχι στους μισθούς πείνας. Κάλυψη των απωλειών τώρα, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
·    Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
·    Κανένας χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Κανένας ανασφάλιστος.
·    Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
·    Να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση και το χρέος που είναι όλο δικό της.

Ούτε πόντο πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε από αυτά τα αιτήματα! Δεν παραιτούμαστε από τις ανάγκες μας, δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη για να συνυπάρξουμε με τα καπιταλιστικά συμφέροντα, για να ξεπεραστεί η κρίση για λογαριασμό και σε όφελος της πλουτοκρατίας.

Προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας με νέα απεργία.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Κανείς μόνος του!
Αγωνιστικά
Η Διοίκηση