Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721


Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 12/11/15
Προσυγκέντρωση του κλάδου 10:00
στα γραφεία του Σωματείου Πλ. Βάθη

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Ομόνοια στις 10:30π.μ.

Από την απεργία στα τυπογραφεία του κλάδου εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα κληθούν να τυπώσουν ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ εφημερίδας. Αυτό θα γίνει για να ενισχύσουμε τη δυνατότητα κάλυψης της γενικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 12 Νοέμβρη και των αιτημάτων που παλεύει ο κλάδος και η Εργατική Τάξη συνολικά. Δηλαδή εξαιρούνται οι εφημερίδες που θα έχουν αποκλειστικά και μόνο το παραπάνω περιεχόμενο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Nα μη χαθεί άλλος χρόνος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να περάσει τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα θα είναι οδοστρωτήρας, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, θα φορτώσουν βαρύτατους φόρους στα λαϊκά στρώματα. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα.
Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών ΣΕΒ για να υλοποιηθούν γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο ασφαλιστικό!
Στο όνομα τάχα της ισότητα και της δικαιοσύνης, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε οργανώσου, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, τη λογική του “δεν γίνεται τίποτα” μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε πίσω όσα δικαιώματα χάθηκαν, να ανατρέψουμε την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και το μέλλον μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.

Λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!

Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στο ασφαλιστικό. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο δρόμος του καπιταλισμού δοκιμάστηκε και τα έχει φάει τα ψωμιά του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβουν από το τραπέζι. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή.

Όλοι στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 12/11/15
στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια!

Προσυγκέντρωση των Λιθογράφων στις 10:00 π.μ.
στα γραφεία του Σωματείου πλατεία Βάθη.

09/11/15