Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας εργαζομένων και συνταξιούχων στον κλάδο Τύπου - Χάρτου 


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 3/11/15 η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Πειραιά, απαιτώντας να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε να συναντηθεί με τον Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό, ο οποίος για είχε την αντιπροσωπία των σωματείων και περίμενε για μία ώρα, χωρίς αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και αποχώρησαν.

Πριν την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία τονίστηκε ότι «με τις ενοποιήσεις των Ταμείων έρχεται νέα ισοπέδωση προς τα κάτω των συντάξεων και των παροχών, ενώ βρίσκονται στον αέρα οι επικουρικές και τα εφάπαξ, με αποτέλεσμα να στρώνεται το έδαφος να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που βλέπουν ένα ακόμα πεδίο μεγάλης κερδοφορίας να ανοίγεται μπροστά τους. Τα μέτρα μας αφορούν όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους που έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τα χρόνια της δουλειάς και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν».

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τον κλάδο του Τύπου και του Χάρτου διεκδικούν:
-Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
-Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.
-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
-Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
-Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
-Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
-Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
-Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
-Επιστροφή των ταμειακά διαθέσιμων, με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
-Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
-Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
-Να σταματήσει η καθυστέρηση έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.