Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Απολύσεις εργαζομένων 
από την εταιρεία «Μόρνος»

Απάντηση των εργαζομένων 
με στάσεις εργασίας      

mornos.jpg

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 11/01/16 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Μόρνος» στη Θήβα, αντιδρώντας στην απόλυση 3 εργαζομένων από την εργοδοσία την Παρασκευή 8 Γενάρη.
Από τη συνέλευση των εργαζομένων τη Δευτέρα 11/01/16
Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από το Σωματείο Λιθογράφων και την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων στο Μόρνο. Μάλιστα επισημάνθηκε στην τοποθέτηση του προέδρου των Λιθογράφων στη Γενική Συνέλευση, ότι οι 3 απολύσεις είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου του Ομίλου Φιλίππου που είναι σε εξέλιξη και σε άλλα εργοστάσια όπως η ΒΙΣ, η ΕΒΓΑ κλπ και θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους να δέχονται τα αντεργατικά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Τέλος επισημάνθηκε ότι μπροστά στην επίθεση που έρχεται από κυβέρνηση και εργοδότες στο ασφαλιστικό, αλλά και στη μάχη για τη ΣΣΕ, ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να κλιμακωθεί. 
Σε άμεση αγωνιστική απάντηση καλεί τους εργαζόμενους η «Ταξική Προοπτική» εργαζομένων στην εταιρεία σημειώνοντας ότι «αντί η εταιρεία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, τις απορρέουσες από την επιχειρησιακή ΣΣΕ προς τους εργαζόμενους, έφερε τον μποναμά των απολύσεων.
Πρόκειται για απολύσεις άδικες και καταχρηστικές που στόχο έχουν και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας προκειμένου η εργοδοσία να προωθήσει τις επιδιώξεις της, που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και συνολικότερα των εργασιακών σχέσεων».
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων και να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Γενάρη με δίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.
13/01/16