Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση Αλληλεγγύηςστους εργαζόμενους της SOFTEX

                                                                       15/01/16
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της εταιρίας SOFTEX που αδιαφορώντας για τις συνέπειες ανακοίνωσε την παύση εργασιών του εργοστασίου και τα σχέδιά της για απόλυση όλων των εργαζομένων. Για μία ακόμα φορά το πολυεθνικό κεφάλαιο επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι δεν έχει πατρίδα, αλλά ότι μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών, δεν υπολογίζει τίποτα. Τόσα χρόνια άλλωστε οι εργαζόμενοι της SOFTEX έχτισαν το εργοστάσιο και το φτάσανε να είναι η μεγαλύτερη χαρτοποιία στην Ελλάδα με δεκάδες θυσίες σε εργατικά ατυχήματα, με εκατοντάδες απολύσεις που είχαν προηγηθεί. Το καλοκαίρι αυτοί ήταν που αντιμετώπισαν την καταστροφική φωτιά που με ευθύνη της εργοδοσίας τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζομένων.

Τώρα που η πολυεθνική BOLTON πήρε ότι ήθελε, αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να το κλείσει και να συνεχίσει τις επενδύσεις της αλλού.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ εύκολα «χτυπάει στην πλάτη» τους εργαζόμενους δηλώνοντας τη συμπαράστασή της, δίνει Γη και ύδωρ στα αφεντικά. Οι διαβεβαιώσεις άλλωστε του Υπ. Εργασίας ότι δεν θα επιτρέψει αυθαιρεσίες, αλλά θα επιβάλει την εφαρμογή των νόμων, μας κάνουν πιο ανήσυχους. Το ποιους εξυπηρετούν οι νόμοι το γνωρίζουμε καλά γι αυτό έχουμε καθαρό ότι απέναντι στην Εργατική Τάξη, είναι χέρι χέρι και η Κυβέρνηση.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της SOFTEX που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι Λιθογράφοι θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους, γιατί έχουμε γνωρίσει τη δύναμη της αλληλεγγύης και ξέρουμε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα.