Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!
Πέμπτη 31 Μάρτη 7 το απόγευμα στην Ομόνοια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες και είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο.
Η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, τα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς και απειλές με τους προηγούμενους.
Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!
Διαχρονικά οι λεγόμενοι εθνικοί και κοινωνικοί διάλογοι υπήρξαν το καταλληλότερο όχημα για να διευκολυνθεί η υλοποίηση μιας πολιτικής αντιλαϊκής, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο κατευνασμού και χαλιναγώγησης των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων που κάθε φορά εκδηλώνονταν. Άλλωστε όλες οι προηγούμενες ανατροπές στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό κρύβουν από πίσω τους κι έναν «κοινωνικό διάλογο».

Να μην περάσει!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν!
Κανένας δε μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και άλλα πολλά!
Στην προηγούμενη απεργία εκατοντάδες συνάδελφοι απεργήσανε, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Ήταν αρκετά τα τυπογραφεία που δε μπήκε μπροστά ούτε μία μηχανή. 
                                                        
Να αποτρέψουμε:
Τον νόμο που φέρνουν εφαρμόζοντας όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και σε όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που όλοι μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο για να στηρίξουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! 
Η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι με επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής. Ο κίνδυνος ενός πιο γενικευμένου πολέμου είναι ορατός. Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν καλύτερη ζωή. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτο! Τον ιδρώτα μας, τον κόπο μας, τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.  

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, 
μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ,
στις 31 Μάρτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα.
Προσυγκέντρωση 6:30 πλατεία Βάθης.

Αγωνιστικά
η Διοίκηση