Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πιέζει για να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους η «Softex»
Η πολυεθνική προγραμματίζει επισκευές στο εργοστάσιο και διαψεύδει κάθε ενδεχόμενο να το επαναλειτουργήσει η ίδια.

Από τη συγκέντρωση και πορεία τωv εργαζομένων την Τετάρτη 16/3/2016
στο υπουργείο Εργασίας

Θολά παραμένουν τα σχέδια της εργοδοσίας για το μέλλον του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό, ενώ πέρα για πέρα ξεκάθαρη είναι η πρόθεση της πολυεθνικής «Bolton» να στείλει στην ανεργία τους 131 εργαζόμενους σε αυτό. Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, η πολυεθνική επανέλαβε πως το εργοστάσιο δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει κάτω από την ιδιοκτησία της.
Είχε προηγηθεί το πρωί ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία παρέτεινε το πρόγραμμα των «συμφωνημένων απολύσεων», που έληγε την Παρασκευή, έως τις 28 Μάρτη. Παράλληλα, η εργοδοσία κλιμακώνει τον εκβιασμό προς τους εργαζόμενους, διαμηνύοντας πως «όσοι επιλέξετε να μη συμμετάσχετε στο πρόγραμμα (...), θα απολυθείτε λαμβάνοντας μόνο την ελάχιστη αποζημίωση που προβλέπει ο ισχύων σήμερα εργατικός νόμος».
Ωστόσο, όπως προέκυψε και από τη συνάντηση, η πολυεθνική προγραμματίζει εργασίες για την επισκευή της στέγης του τμήματος που καταστράφηκε από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνη, προδίδοντας ότι έχει άλλα σχέδια για το εργοστάσιο. Από τη μεριά του, το υπουργείο επιφυλάχθηκε να επανέλθει με τις προτάσεις του το επόμενο διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της «αυτοδιαχείρισης», στο πλαίσιο της «κοινωνικής οικονομίας».
Οι εργαζόμενοι έδωσαν εκ νέου το παρόν έξω από το υπουργείο Εργασίας, με συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Ομόνοια. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.