Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρέμβαση του Σωματείου Λιθογράφων 
και της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου 
στην Εφημερίδα "Η Αξία"


Την Πέμπτη 02/06/16, μετά από παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρίας, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων της εταιρίας Infotainment  Α.Ε. και συζητήθηκε η δέσμευση που μπήκε προφορικά από πλευράς της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα ότι μέσα στον Ιούνιο του 2016 θα πληρωθούν δύο από τους χρωστούμενους μισθούς, ο πρώτος μέχρι την Τετάρτη 8/06/16 και ο δεύτερος μέχρι τη Δευτέρα 20/06/16. Εκτός αυτού μεταφέραμε τη δέσμευση της εταιρίας τη Δευτέρα 06/06/16 να δώσει γραπτώς σε κάθε εργαζόμενο βεβαίωση για το σύνολο των οφειλών που αναγνωρίζει η εταιρία από δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποφάσισαν ότι αποδέχονται την πρόταση της Διοίκησης της Εταιρίας, ως ένα θετικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος εφόσον βέβαια τηρηθεί. Όσον αφορά τους επόμενους μήνες το αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων είναι να δύνονται σταθερά δεδουλευμένα δύο μηνών μέχρι την αποπληρωμή του συνόλου των οφειλών.

Σχετικά με τις διαφορές που φαίνεται να υπάρχουν για το πόσες είναι οι οφειλές προς κάθε εργαζόμενο, επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Οι παραπάνω αποφάσεις των συναδέλφων, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο το ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, που ξεκαθαρίζουμε ότι θα βρεθούμε συμπαραστάτες σε κάθε βήμα που κάνουν οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.


Άμεσα ενημερώθηκε η Διοίκηση της Εταιρίας πως στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της για τις ημερομηνίες πληρωμής Θα προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 10/06 και την Παρασκευή 24/06 αντίστοιχα, όπως ομόφωνα ζητήθηκε από τους συναδέλφους μέλη μας.

Η παρέμβαση αυτή και κυρίως η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ανάγκασε την εταιρία την Τετάρτη 08/06/16 να καταβάλει έναν μισθό σε όλους όπως είχε δεσμευτεί. Σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι με το Σωματείο Λιθογράφων, θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για το πως συνεχίζουν. 

09/06/16