Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 

Περιοδεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου

 σε Μακεδονία και Θράκη

Συνεχίστηκε απ’ τη μεριά της Ομοσπονδίας η προσπάθεια ενίσχυσης της δράσης των σωματείων στη περιφέρεια με νέες περιοδείες. Το διήμερο 8,9 Ιουνίου κλιμάκιο της διοίκησης βρέθηκε σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε εργοστάσια του κλάδου όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των  σωματείων για τη δράση τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, τη 48ωρη απεργία και για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Στη Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα εργοστάσια της ΕΤΠΑ ΠΡΟΒΟΛΗ, την χαρτοποιία ELINA  όπου μοιράστηκε υλικό της Ομοσπονδίας ενώ υπήρξε συνάντηση με αντιπροσωπεία των Δ.Σ των δυο επιχειρησιακών σωματείων. Στην  ALFA BETA  παρά την συνάντηση με εκπρόσωπο της εργοδοσίας δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία με τους εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλονίκη η περιοδεία περιλάμβανε την MONDI , τα Πρακτορεία Τύπου, τον Χατζόπουλο, το Σχήμα και Χρώμα ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Ε.Κ Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν συνδικαλιστές απ’ τα επιχειρησιακά σωματεία, το κλαδικό Τύπου Χάρτου κεντρικής Μακεδονίας και εργαζόμενοι.

 Γενική και απ’ αυτή τη περιοδεία  είναι η εκτίμηση ότι οι κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα για το ασφαλιστικό μας πήγαν  ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση της πάλης, έβαλαν νέες δυνάμεις στον αγώνα. Παράλληλα όμως έγινε φανερό ότι βρισκόμαστε πίσω απ’ τις ανάγκες, ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή της επίθεση, φέρνει νέα μέτρα που τσακίζουν τον λαό σε όφελος του κεφαλαίου.


Ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα και των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια σε αυτή τη πολιτική, ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα των εργοδοτών. Ότι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η αντεπίθεση έχει σαν προϋπόθεση την ενίσχυση του ταξικού  πόλου στο κίνημα, του ΠΑΜΕ. Ότι οι αγώνες μας θα έχουν αποτέλεσμα όταν συνδέονται με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου, όταν στη πρώτη γραμμή της πάλης μας βρίσκεται η εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών μας και όχι τα  κέρδη των καπιταλιστών.

21/06/16